31 juli 2008

Ormbesök


I går satt en huggorm och solade sig under mina fötter då jag stod på en stege. Tvååringen var på väg mot mig när ormen upptäcktes av vår granne som också till sist fick fast den. Ormjakten försiggick under vårt hus, inte så trevligt ställe att umgås med en väsande orm på... Sen fick alla barn och vuxna :) känna på det vackra, varma ormskinnet och muskulaturen som var väldigt levande en lång tid trots ormblodet som droppat på våra brädor!

* TILLÄGG* Fick en kommentar om att huggormen är fridlyst, funderade faktiskt om den saken med maken på kvällen, men när man står med en tvååring några meter från ormen så tänker man tyvärr inte i sådana banor. Tråkigt såklart men den kommer att få en värdig begravning.
*TILLÄGG igen* läste på www.miljo.fi att snoken är fridlyst men inte huggormen.

10 kommentarer:

Mitt Egnahem sa...

Hua! Vacker var den iallafall... Är lite nyfiken på "gammaldagstorg". Vad är det? Fina saker du gjort! Visa gärna mer... MVH Värmländska Mitt Egnahem

Anonym sa...

Hujedamig!! Jag har ormskräck, hade nog sprungit o skrikit så långt jag kunde!

Anonym sa...

Hade garanterat gjort som gammelgård, har alltid haft ormskräck finns inget värre än ormar.Var ormen vid husbygget eller där ni bor?
//nybliven fyrbarnsmor

sabina sa...

Usch, vad otäckt! Tur att två-åringen inte blev biten, du med förresten!

Kamomilla sa...

Nej men hu ändå. Det var tur att inget hände! En två-åring är ju så nyfiken...

eirikas sa...

Oj så spännande med ormjakt! Skönt att ingen blev biten! Härlig kyrkbänk i förra inlägget :)

/eirikas-mor

Maria sa...

Fy för ormar, de är verkligen hemskt äckliga!!

Vilken underbar kyrkbänk....häromdagen blev maken erbjuden en gammal kyrkbänk men tackade nej...grrrr....HAN kunde ju inte tänka sej VAD man skulle med en sån till.......

Tegsta G�rd sa...

Vad bra att alla fick känna på ormen efter att den gått sitt öde till mötes. Det finns inget bättre sätt att lära sig om saker ock ting än att titta och känna. Då minns man mycket bättre. Egentligen skulle man kunna kalla det för Esse-pedagogiken, för där ser man också med händerna *haha*.

Mjuka sa...

ormskräck har jag!! Fy
kram M

Anonym sa...

Huggormar är fridlysta. Bra jobbat!

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP