31 januari 2009

Vår husflytt - del 2


Parallellt med att vi rev i huset högg vi på vår tomt som var väldigt tätbevuxen skogsmark när vi köpte den. Den vintern åt vi alltså ganska mycket korv som vi grillade i glöden av riset som eldades.
.

Här körde vi vår byggsats inklusive stockar, golv, fönster, dörrar, tegel osv. till vår tomt.
Granitgrunden som hörde till huset ingick inte i köpet så vi hamnade att samla på oss nya stenar till grunden. Eftersom huset är stort och vi ville ha två varv så blev det ett hopplock från olika ställen. Vi hamnade att kapa och omforma en hel del så de skulle passa ihop.
Byggdagar i både regn och solsken.


Här har upptimringen av huset börjat. Det var en hel del ruttna stockar som vi hamnade att byta ut. Gamla stockar att lappa i med köptes från andra rivningshus.
Av stockarna vi högg på tomten har vi sågat byggmaterial.


En bra bit på väg.


Mycket material på tomten när vi samlat på oss både extra stockar och stenar.


Högre höjder nådda!Huset för ett år sedan, januari 2008.
Christian har varit hemma på heltid och byggt, och minsann han har jobbat! När jag tittar igenom vår bildmapp på över tusen byggbilder blir man lätt lite matt när man ser alla skeden samtidigt, men när man är mitt upp i det har det gått helt bra, vi har hela tiden haft en klar vision. Att vi renoverade ett hus innan i tre år har också påverkat hur vi nu bygger, det är också bra att inte ha för bråttom. (Men såklart vill vi väldigt fort slippa bo så trångt som vi gör, så flyttar gör vi helt klart innan alla lister är på plats!)
Del tre kommer någon gång!

17 kommentarer:

Hanna sa...

Vilket arbete ni lagt ner!!
Inget fel på finsk grillkorv... skulle jag kunna äta varje dag :D

Trevlig helg!
Kram Hanna

klipposfia sa...

Ja man kan inte annat än att lyfta på hatten!Men som du skrev så vet man ju inte om något annat då man är mitt upp i alltihopa, först efteråt börjar man ju fundera hur i hela vida världen man har orkat. Men inget går ju heller upp emot att få ett hus som man vill ha det eller hur:)Vi borde börja från början igen har vi konstaterat. Det är väl tredje gången gillt eller hur var det:)

ivars sa...

JaaaaA jag beundrar er något enormt. Mitt tålamod skulle ha tagit slut för länge länge sen. Men kul att se att nån har betydligt längre tålamod än jag. Trevlig helg!

eirikas sa...

Voi että! Olette kyllä mahtavia!

Tre rum sa...

Spännande! Väntar ivrigt på del 3. Vilket jobb!

Anettes hus sa...

Oj, oj, så spennede! Men for en jobb! Dere har virkelig stått på!! Huset blir nydelig! Skal bli spennende å følge dere videre:)

Ha en fortsatt fin helg!

Klem Anette:)

Lantliga drömmar sa...

Jaa, jag säger det igen! Ni är otroliga, helt enorma!

Malin, Gamla Mejeriet sa...

Jag är djupt imponerad. Och så roligt att se på det här sättet, i expressfart. Jag är så glad att jag hittat er blog!

Ni har en utmärkelse att hämta hos mig.

jennimami sa...

Även jag är såå imponerad! Jag blir helt matt redan av att se på bilderna och läsa vilket arbete ni satt ner :) Lite annat än att köpa ett "nyckeln i handen"-hus som är klart på en vecka (typ). Men å andra sidan kan man inte ens jämföra ert hus med ett sånt. Jag beundrar verkligen människor som er! Lite galna är ni nog - alltså på ett bra sätt ;) Ni får verkligen vara stolta över ert arbete och när det är klart får ni det härligaste hem man kan få. Lycka till med det fortsatta arbetet!

malla sa...

Spännande att läsa om huset! ser oxå fram mot del tre, och det färdiga resultatet!

Gnistrande snö sa...

Hej,

så spännande att få läsa om er husflytt och ta del av bilderna.
Jag är djupt imponerad av att ni lyckats ro iland med ett sådant här jätteprojekt. Kan föreställa mig känslan när huset var nedplockat, kommer det här huset verkligen komma upp igen...men det gjorde det minsann. Jag tycker oxå att ni verkar så himla duktiga som grejat det här samtidigt som ni har små barn att ta hand om. Vilket spännande äventyr det här måste ha varit för dem. Ett minne för livet. All cred till er!

Är själv lite sugen på att flytta en liten, liten timrad enkelstuga men känner att jag måste sansa mig lite i alla mina projekt :-) Jag skulle antagligen aldrig ro iland med det...

Önskar er en fin fortsättning på veckan!

Anonym sa...

Vilken härlig husföljetong!
Och som jag sagt tidigare, är impad över er energi!
Vilket jobb, och så fint det blir!

me and alice sa...

Herrejisses vilket jobb ni har gjort!!!
Tänk vad enormt vackert det kommer bli!!!
Kram från sjuklingen Susanne

En vit vardag sa...

Tack, det är alltid så roligt när någon kommenterar! Vi tyckte att det var jätteroligt när ni öppnade er butik, har länge kört sakta om ert hus för att se hur fint ni har det och nu fick man ju äntligen en chans att komma in och titta! :D Underbart mysigt med en liten gårdsbutik i vår by! Ska snart komma på besök igen.

Flickan på landet sa...

Åh vilket jobb men härligt att se framstegen!

hemknuten sa...

Oj va mycket jobb det måste vara att sätta upp en gammal gård på nytt.Men oj så charmigt och fint när det blir klart.Jag är riktigt avundsjuk på ert fina hus!!
Min dröm e oxå att få bo i en gammal bondgård..ser så härligt ut.

h. Camilla

Erika sa...

Jösses vilket arbete ni har haft frömför er, och möjligtvis fortfarande har! :O
Men jätte fiiina bilder, super mysiga att titta på ;)


Kram

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP