26 juni 2009

Gårdsarbete


Nu håller vi på och snyggar upp på vår byggplats. Borde sätta in lite förebilder men de som bygger vet ju hur det brukar se ut! I nästa vecka skall vi kratta ut matjord och så småningom så gräsmatta. Vindsfönstren målar vi och målar... huset skall också snart målas, vi planerar att koka rödmylla nästa torsdag och ha målningstalko fredag och lördag, mer om det senare.


Det halvfärdiga växthuset som jag byggde för två år sedan har vi flyttat till ett soligare läge eftersom vi böt ut plasttaket mot samma tegeltak som vi har på huset.


En lång stenmur håller vi också på med, allt skall ännu fyllas med småsten och fixas till en snygg mur med en enkel brädgrind.


Här höll vi på med grunden till kyrkdasset vi flyttade, nu står huset på sin plats och väntar på målning och upprustning, jag tror det får vänta länge!


Barnen i sin fjärde koja. Sand och vatten på tårna har det också blivit lite av, för lite om barnen får bestämma, hoppas vi ännu hinner plaska i vattnet några gånger så länge det är så här härligt väder!

6 kommentarer:

Markus Gisslén sa...

OJ! Vilket mastodontprojekt!!

Gillar du kuddar i din inredning? Kolla in dessa från MikMak:

http://markusgisslen.blogspot.com/2009/06/snyggt-till-hemmet.html

Lantliga drömmar sa...

Det är så roligt när det händer saker på tomten också, och fixa trädgård är inte alls illa!
Ni har så mycket på gång hela tiden, först själva husbyggandet då, men också flyttande av andra byggnader och allt möjligt! Förstår inte hur ni orkar och hinner! :)

Stigen hem sa...

Jag msået bara skriva att ni har för ljuvliga barn:)De är så söta:) Och lycka till med era projekt. Ni är duktiga!Roligt att läsa om dem!

klipposfia sa...

Den som ändå ägde en grävmaskin.....ska pröva att skriva in en på julklappslistan ska vi se vad som händer;) Det känns alltid som ett steg i rätt riktning då man får börja släta ut och platta till! man börjar liksom ana det som man bara tänkt hittills. Lycka till med grässådden, här växer bara nässlor och tistlar:(

Malin, Gamla Mejeriet sa...

Åh, jösses vad ni gör mycket. Vi har visserligen också en grävamskin i trädgården, men stenmur fick jag inte. Mannen sade blankt nej; för mycket jobb. Och så gör ni en. Det kommer att bli så vackert och jag blir lite sugen ändå...

Samtidigt håller ni på och målar och flyttar grunder och växthus, att ni hinner med fyra barn. Verkligen beundransvärt.

Underbart växthus också, förresten.

mammagumman sa...

Åh. Fint växthus!

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP