08 oktober 2009

Uppifrån vårt köksbordEn sen kväll i början av veckan började jag måla köksgolvet. Stängde av den målade delen med en spegeldörr. Ottossons Pärlgrå är nyansen och vi lär få bo och flytta runt med dörren ett tag, färgen är ju inte torr på en timme och eftersom vi bor här kan man inte måla så stora delar i taget. Hur som helst så luktar färgen inget annat än gott så att bo och måla på samma gång går ändå bra. Ni ser ju på bildens högra del hur eländigt nött golvet var/är, charmigt kan en del tycka, jovisst, men ibland kommer man till en gräns där charmen övergår i något helt annat.

Önskar såklart att det var golvet vid husbygget jag fick måla, man kan ju förstås låtsas och bra är ju att testa lite olika nyanser innan. Det dröjer nog ett bra tag än innan det är dags för de golven men värt att vänta på.

Att leva med ett gammalt trägolv är levande och utrymmet mellan plankorna är ofta några millimeter. För att rensa utrymmet, speciellt under matbordet brukar jag använda en tre tums spik eller en trasa med kniv. När t.ex. 1 kg:s ketschupflaskor hamnar i golvet och spricker är ett sugrör det rätta verktyget för städningen.

14 kommentarer:

Maria sa...

Så underbart med trägolv! Fast det är klart, springorna underlättar väl inte precis vid städning. Jag tycker det blev jättefint med en ommålning även om jag gillar gammalt och nött!

Ha en fin helg!
Kram Maria

Emmas utsikt sa...

Det blir jättesnyggt! varför inte måla varannan bräda så kan ni gå på varannan? ....skoja´ bara...

Lilla huset på prärien sa...

Åh vad snyggt det blir! Ja hade nog inte kunnat ha sådär vita, vackra golv här hos oss. Som vara barn drar fram på bilar och hästar och racing med barnvagnar etc hade det blivit slutkört på direkten. Nej, det får bli någonting lite mer praktiskt tror jag. Trä ska det bli dock... vi får väl se :)

Ha en skön helg!

Kram Jenny

klipposfia sa...

Ja du, de små liven, små men ack så energiska och nötsamma:) Seb brukar säga att han ska koppla våra till en strömgenerator så sku vi har värmen till huset galant....Lycka till med golvmålningen! så får vi höras, dina vantar lämna här bara så du vet!

Drömmar och Lycka sa...

Hej! Vad fint det blir! hihi* ja trotts det är trägolv allt det finaste golv som finns (tycker jag iaf). Toppen med en färg som inte luktar, det är skönt att dessa eländiga oljefärger endast är ett minne blott :)

Ha en fortsatt toppen-bra dag!

Maria sa...

Några millimeter! För oss försvinner pennor och pusselbitar. Charmigt är inte alltid praktiskt.

Lantliga drömmar sa...

Så fint det blir! (fast jag gillar det slitet också!)
Trägolv är så charmigt, det finns inget skönare!

Ha en skön helg!

Karin Lindström sa...

Hej!

Hos oss behövs inte heller någon shabbmålning, här nöts det också naturligt. Vi har målat största delen av vårat hus med linoljefärg från Finska Oulatuote. Jag vet inte om det företaget finns kvar längre, men vi är väldigt nöjda. Visst är det som du säger att det inte torkar direkt men det vänjer man sig vid och det doftar så gott från linoljan.
Lycka till med målningen, det blir jättefint!

Kramar
Karin

Ps Jag jobbar också hemma och känner så väl igen mig i era bilder:)

atmosphere sa...

Åh, vad jag kände igen mig inlägget från den osminkade vardagen. Skönt att någon vågar visa "normaltillståndet" och inte bara tillrättalagda bilder.
Önskar er en riktigt mysig helg!
KRAM.
Ingrid

maria. sa...

Tänk vilken tur att lilla huset också är ert, och kommer så att förbli. Då är det ju inte onödigt att måla fast ni är på väg att bo någon annanstans. Snyggt blir det! Ses vi hos Kbergs ikväll månne? kram.

Gnistrande snö sa...

Så fint det blev!

Jag målade vårt köksgolv med linoljefärg i en likande gråvit nyans men så var jag så korkad så att jag skurade golvet med linoljesåpa och det borde jag ju naturligtvis inte ha gjort...tänkte inte på att man brukar använda linoljesåpa för att rengöra linoljepenslar med *fniss*

Känner igen mig i det där med svårigheterna att hålla utrymmet mellan plankorna rena. Vi har nu investerat i en byggdammsugare och jag är så nöjd. Den är som ett monster som suger upp allt som kommer i dess väg :-)

Kullan Pullan sa...

Mina golv har också "charmiga" springor och det skulle inte vara samma sak om dom inte fanns. Vi har funderat på att måla golven på nedervåningen också men vi står i valet och kvalet. Städning är ju inget man önskar mer av.
Kram Paula

Sommarfågel sa...

Hej, hoppas det är bra med er allihop!

Det ser fint ut med golvet! Vi håller också på med förbättring av gammalt golv, men här är det inte målning som gäller utan bortskurande av gammmal fernissa på vardagsrumsgolvet. Golvsåpa med linolja i är min vän. Jag ska försöka ta en bild och lägga upp.

Ha det bra!

My Life In Shabby Chic sa...

Hej! Just hittat din blogg, så fin :) Jag länkar dig!

Kram!

http://www.shabbychicliv.blogspot.com/

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP