27 november 2009

Star och stitches



Denna härliga väggstjärna i tjock handarbetad plåt fick jag av Jaana som också gör de trevliga broderade tavlorna vi säljer. Stjärnan har hon köpt på sin resa till USA av Amishfolk som tillverkar dem. Tack, vi gillar den verkligen!

23 november 2009

Julpyssel


Julpysslade på fredagen med goda vänner hemma hos Linda. Passade på att knäppa några kvällsbilder från deras hem som är fullt med trevligheter man blir glad av.




Näverstolen har hennes farfar gjort i kriget, alltid extra roligt med möbler där man känner till historien bakom. Tavlan ovanför är en "familjeminnestavla".




Linda tillverkar underbara luffarslöjdsprodukter. Hon böjer noggrant till fantastiska former, allt från mäktiga ljuskronor till skålar och finurliga figurer som fågelhängaren på bild. Vi säljer en del av hennes produkter i vår butik och man kan också beställa direkt av henne.




Denna väggbonad blev pysselkvällens resultat för min del, hann inte med så mycket som jag tänkt för ätandet och pratandet är ju en viktig del som skall ha sin tid också!

18 november 2009

Bli historisk


(Bild: www.post-art.se)

Fick en kommentar i förra inlägget av en bloggare som låtit göra ett porträtt av sig hos post-art i 1920-tals stil. Tittade in på sidan och blev väldigt fascinerad. Konstnären Zigge Holmgren gör tidlösa porträtt utgående från egna bilder. Tänk så kul att utgå från tavlan i mitten och få den med egna ansikten, lite gladare miner skulle ju vara trevligt förstås. Det finns en hel del välkända porträtt att välja mellan. Inget går väl upp mot ett äkta oljemålat porträtt men vi lever ju på 2000-talet och inte 1800-talet och detta är definitivt en intressant kombination av de båda. Liksom med vårt husbygge där vi också sysslar med dessa kombinationer.

17 november 2009

1920-tal, vackert och mörkt

1920-tal

I dessa mörka tider är det extra roligt med fest, i helgen firande vi våra vänner som är/blir 30 år, de bjöd till fest med 1920-tals tema! Det var riktigt skojigt, gästerna och vackra värdparet hade verkligen satsat på sin utstyrsel vilket bidrog till feststämningen.

Vi som intresserar oss för "gamla tider" gillade såklart temat. Innan festen tittade vi igenom gamla fotografier som vi hittat i vårt hus, mycket intressant att studera människornas klädsel och hur de ofta klätt upp sig inför fotografering.

(För er som inte känner mig: är blond på riktigt men valde den lätta vägen vad gäller håret och använde peruk=rolig förändring, känner knappt igen mig själv på bild!)




När vi har tak och bättre belysning denna vinter vid bygget blir det oftast lite längre arbetat på kvällen. Så här vacker kan utsikten vara där när mörkret lägger sig.

15 november 2009

Bygguppdatering

På bygget målar vi de sista takbräderna, bygger dörrkarmar och fixar vidare med badrummet. Tapeten som vi skall ha i badrummet har inhandlats.


















Badrumstaket är målat med Ottossons linoljefärg. De övriga taken har vi målat med limfärg.


Plastmattan är på plats (vi ville inte ha ett fogat golv, epoxygolv var ett alternativ men denna gång valde vi det enkla: slät svart/grå plastmatta.) Värmepumpen och utrymmet till vänster kommer att byggas in i ett pärlspontsskåp.


Dessa stora knallgula emaljerade industrilampor väntar jag på att få hänga upp. Blir antagligen i vårt arbetsrum. Lite oväntad färg som man blir på gott humör av. De skulle också passa bra i ett av barnrummen. Visst är de snygga!

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP