22 december 2009

••• G O D J U L •••

17 december 2009

Detaljer från vårt hem

Vackert väder och ljus gjorde att jag fotograferade lite detaljer från vårt hus.







14 december 2009

Karmar och belysning



Nu har Christian gjort de riktiga karmarna till de gamla pardörrarna och fönstren som går in till vår hall. (Dörrarna, som ännu skall renoveras, kommer från Terjärv och fönstren från Purmo gamla samlingshus.) Framför skall ännu en glasveranda byggas. Vårt hus har från början varit indelat i två bostäder med två dörrar i mitten. Eftersom stommen framtill redan hade en massa hål passade det bra att sätta in fönster i stället för två ingångar och på så sätt också få in mera ljus.




Vi lyckades få tag på bra tätvuxet virke till karmarna.




Nu har vi också monterat belysning i hallen med våra svarta bakelittryckknappar. Två gamla extra stora bollampor med aluminiumsockel som vi köpte förra sommaren på auktion för två euro.

06 december 2009

Vindsbygge x 2



Vid bygget isolerar vi på vinden så värmen skall hållas bättre på plats där nere när vi så småningom kopplar in värmepumpen.




På vinden där vi bor nu har högarna av allt möjligt växt till berg och vi har fixat ett golv för att få bättre ordning + att vi rensat ur ett rum och byggt enkla lagerhyllor för att få bättre plats med butikens lagervaror.

02 december 2009

Gårdsbutiken 1 år



I dag är det ett år sedan vi öppnade vår gårdsbutik. Här kommer några bilder från butiken. Hyllorna och väggarna är fulla och vi väntar verkligen på större ytor som vi får när vi flyttar ut.




Denna typ av "julgodis" hör till mina favoriter. Färgglada knappar=massor av idéer som rusar genom huvudet. Alla knappar är till salu, ännu en hel del osorterade vilket är ett nöje att göra när man får ordna dem i denna gamla trycktypslåda. Skall också ordna upp alla våra gamla spårskruvar och de minsta beslagen på liknande sätt.




Svart vägglampa från BTC, funderar att sätta en sådan ovanför badrumsspegeln eller två stycken som "bänkbelysning" i köket. De finns att kika på i vår webshop.




Dessa vackra kulor passar speciellt bra att hänga fram i juletider men annars tycker jag de passar bra att ha framme året om.




Såklart skall vi fira butikens ettårsdag med ett erbjudande! Printa ut denna kupong och lämna in i gårdsbutiken så får du 30% rabatt på en valfri vara!

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP