20 januari 2010

Tapetserat i badrummet


Kvällarna tillbringar vi vid bygget och det är så kul, så kul, så kul. Att äntligen få börja ta tag i ytor som lämnar synliga är underbart. Att få verkställa det som man länge planerat. Kan knappt bärga mig från att få inreda! Christian får börja mer med finsnickeriarbeten som han trivs bäst med. När alla golv är inlagda blir det trappa och köksinredning till våren.

Några bilder från lilla badrummet på bottenvåningen i arbetsbelysningssken. Vi har tapetserat och panelat. Spegeln har vi målat och satt spegelglas i, det är en gammal variant som vi har en till av med gammalt glas i. (Har sett flera liknande i nejden och funderat lite över deras historia, är det någon som kan berätta mer?)

Handfatet fanns i huset, vi har beställt nya svarta kranar från USA så bara vi kommer oss till tullen i stan för att hämta dem skall de bli installerade. Även duschkranen kommer därifrån. De övriga väggarna skall kaklas. Skåpet fanns i en lillstuga som vi har plockat ner. Det var totalt söndrigt nertill så vi har skarvat i en hel del bitar, skivan gick inte att använda så vi har gjort en ny av gamla golvplankor. Mycket kul att förvandla billiga, oanvändbara, smutsiga, förstörda saker till motsatsen.



Hålet för handfatet krävde sin ojämnhet då handfatet är så ojämnt gjutet, just sådant som gör det roligt att använda sig av gamla material. Det blir en utmaning och ett slutresultat som ser livfullt och samtidigt harmoniskt ut när inte allt är så rakt.

I badrummet kommer vi att använda originallisterna från huset. På bilden i mitten är den till vänster renskrapad från mängder av färglager, profileringen syntes knappt. I mitten är den linoljad, till höger bröstlisten till panelen.

I kväll har jag målat badrumsskåpet, skivan i svart, tunnt med linoljefärg och nedredelen med italiensk grön umbra. Det blev snyggt, men matchar inte helt med stammen i tapeten som tanken var så skall blanda i en gnutta rött till nästa varv.

30 kommentarer:

Anonym sa...

Underbart!
Sitter här och ler, känner ändå hit hur ni myser att få dona!

Fascineras över vilket jobb och kärlek ni lägger på varenda detalj, varenda möbel... Det kan inte bli annat än bra!

Badrummet är så vackert med alla handplockade detaljer tillsammans med den vackra tapeten!! Gillar att den är svart, fräckt!

Önskar er fortsatt arbetsglädje!

Älfgärdet sa...

Jag bara älskar den tapeten!!!

Anna-Malin sa...

å,jag är så förtjust i den tapeten. jag har den på två ställen i huset och jag tröttnar aldrig. ;)

vilket arbete ni lägger ner på ert hus, helt fantastiskt.... men så blir det vansinnigt fint också...

ha det gott!

/anna-malin

Galleri MochB sa...

Så underbart! Gillar det gamla handfatet. Minns att min mormor hade ett likadant :O)

sabina sa...

Oj, oj, oj, vad fint det blir! Jag gillar er stil!

Dona blogg sa...

Jag är stum av beundran..
Tuff tapet, unika detaljer & en underbar blick för helheten.

Härligt, härligt - ni är fantastiska på det ni gör. Man riktigt känner glädjen och det gör mig också glad :)

KRAM

Minna sa...

Aivan ihana tapetti!

Louise sa...

Oj vad ni är duktiga på att dona och ta tillvara gamla saker. Gillar det svarta!

My Love My Family sa...

Hej å hå ni bygger på! :) Härligt! Jätte nice tapeter ni har i badrummet! Allt ser jätte snyggt ut! Vi har just en sån spegel som ni har. Den hade en tant lämnat i vår lya då vi köpte den. Min mamma målade om den i rödbrunt och en skåp sen i samma färg. Vi satte upp en röd fondvägg i toan och de andra väggarna naturvita. Spegeln har vi dock svängd på längden .. alltså motsatt till er :) Blev konstigt skrivet nu, men hoppas du förstår lite iaf! :) hihi :) Ha en skön dag och hälsa familjen!

Kram, Chriso

Skatan sa...

Men så himla fint ni gör! Sådana här förvandlingar älskar jag! Jag försöker argumentera för ett litet skåp även när vår toa skall renoveras. Dock är den så himla liten att det är tveksamt om det kommer att rymmas. Nåväl, jag får hitta på någonting annat. Gillar när det är lite oväntat...även om det inte är särskilt mycket sådant hos oss ;)

Ja du, det här var riktigt kul att se! Tapeten är förresten helt underbar...

Kram,

Anna

Parolan asema sa...

Niin kaunis pikku-kylpyhuone! Onko rakennusapteekin tapettimalli, on todella upea kuvio. On se vaan niin ihana sisustaa täysin vanhalla ja sitä soveltaa, lopputuloksessa on aina niin paljon enemmän tunnelmaa ja tunnetta :)

Lina sa...

Verkligen verkligen jätte fint!
Kul att du bjuder något nyskapande och annorlunda.

/Lina

florin design sa...

Jag hemnade här av en slump och är helt till mig!!!! SÅÅÅÅ mycket fint att titta på och att köpa i er butik! Var i hela frid ligger er butik? Jag känner att jag bara måste åka dit nångång!

Lantliga drömmar sa...

Sitter precis som Caisa och ler för mig själv! :) Underbart att ni kommit så långt, och att ni gör allt så ordentligt och för hand... Det är härligt!!

Badrummet ser så snyggt ut!

Terese sa...

Mm, riktigt snyggt och inspirerande!

Vi håller också på med badrummet nu. Har hittat en gammal möbel som ska få fungera som kommod. Vi håller på att fixa med den vi med. Vår ska också målas med Ottossons linoljefärg - funderar bara hur jag ska göra med springorna i bänkskivan - risken är ju att det kommer ner lite vatten i skåpet under... Hur har ni löst det?

Väldigt snyggt med tapeten! Fixar den fukten i ett badrum? Blev lite sugen... :)

Kamomilla sa...

Jag är stum över den arbetstakt ni har. sådär svisch bara så har ni klart en massa... ;)
Jättefint med skåpet och handfatet, det där är en härlig filosofi som vi också gått efter här hos oss. det är ju bara så kul att visa att det visst går att rädda "dödsdömda" möbler!

Janne sa...

Så herlig flott det ble med tapet.
Første gang jeg kikkr innom bloggen din, men skal absolutt tilbake. Mye herlig inspirasjon og for en nydelig gårdbutikk du har,

Klem fra Janne

lina häger sa...

underbart!! så fint! vad roligt att hålla på och fixa.

klipposfia sa...

Jag blir så glad:) Ni behöver verkligen få börja fixa ni å! ger sån otrolig kraft att orka vidare då man får göra nåt roligt emellan:) Ni gör det så bra!

Lina sa...

Hej igen.
Ang. din fråga.
Nej, inte för tillfället, förutom enstaka beställning. Har dock lite på gång. Webbsida och galleri, men allt tar sin tid...

Tack för din komplimang!

/Lina

Tulipa sa...

Vad härligt att läsa!! Vilket arbete ni lägger ner! Det blir makalöst fint...sån känsla i det ni gör!

Urläckert med tapeten i badrummet, och de svarta kranarna lät såå himla snyggt....

Vilket hem ni skapar. Tack för att du delar med dig här på bloggen!

ha det riktigt bra!

Mariette

MammaMonica sa...

Grattis till att ha kommit så här långt i processen! Jag kan gott tänka mig hur roligt det är att få börja sätta grejer på plats efter allt grovbyggande!

maria sa...

Mmmmmummma, vad det blir fiiiint!!

Mamsell Lufolk sa...

Förstår att ni riktigt lever upp nu när ni äntligen får börja med sånt som syns på riktigt. Blir såå fint! Svarta kranar låter ju häftigt. Blir säkert pricken på i:et i ert fina badrum. Vi håller oxå ögonen öppna för ett litet skåp att ha under tvättfatet. Inte direkt det som är näst i tur på bygget, men man hittar ju inte allt genast. Väntar såå på den dag när vi oxå får börja inreda, även om vi är lite flatare än ni å inte har lika effektiv idéspruta. :)

Thildas sa...

Såå fint!

Rut och Signe sa...

Så fint badrum ni fått! Vad roligt för er att få börja med finliret nu och att det börjar ta form. När planerar ni att flytta in? Så otroligt kreativa och duktiga ni är i familjen!!

Krisses hantverk sa...

Ja, det är säkert härligt att pyssla med det synliga nu! Vi har också en likadan spegel med gammalt glas i, den har varit brun från början och är övermålad med rött som har flagat av här och där. Den dög ändå i ena sonens rum så där hänger den nu. Vet inget om dem men skulle vara roligt att få veta.

syko kajsa sa...

Otroligt vackert! Det är alltid lika inspirerande att se bilder från ert hem!

Anonym sa...

Så fint ni gör det! Satt och googlade ang. Colefax & Fowler tapeten och kom in på er sida:) Har funderat att ha just den tapeten i våran tvättstuga, men har svårt att hitta återförsäljare häromkring... Tips?
H. Maria Nyman

marylouise sa...

Hej!
Varifrån är era kranar beställda?
Blev genast intresserad.. :)
Hälsn,
Marie

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP