24 februari 2010

HallgolvIkväll har Christian satt sista plankan i hallgolvet. Första hela golvet i huset. I arbetsrummet har vi också ett halvt golv. Vad roligt att ha golv! Det är grovt och snyggt nött, ytan skall inte slipas och vi kommer att måla det med Italiensk grön umbra, en mycket mörkbrun, nästan svart färg.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Är lite nyfiken på om ni har golvvärme under plankorna när ni tänkt måla golven? Vad jag förstått så är det onödigt med golvvärme under tjockt plankgolv, värmen slipper inte igenom. Men ett såpat golv känns endå varmt och skönt att gå på. Ett målat golv kan däremot ge känslan av ett kallt golv. Vad är eran åsikt?
/Sofia

Unknown sa...

Aargh, så fint det är och kommer att bli!
Kramis! Annaleena:)

Emmas utsikt sa...

oooooh! Det där tror jag blir råläckert!

Lundagård sa...

Sofia: Vi har golvvärme och har hyvlat ner golvplankorna underifrån för att få dem tunnare så att värmen bättre skall komma igenom.

Självklart är ett äkta såpat golv underbart och ovärderligt men detta golv är målat i några omgångar och har med andra ord ingen såpad yta så bästa alternativet är att måla.

Väljer man högblank industrifärg till golven kanske känslan kan bli kall men lite bättre blir nog känslan med linoljefärg.

I hallen kommer färgen också att nötas ner ganska fort... tror det kan bli helt ok, att försöka sig på nytt skurgolv i hallen tror jag inte skulle vara det bästa alternativet för vår familj :-) då är ett målat golv mer lättskött.

My Love My Family sa...

Såna roliga projekt :) Jag kan absolut ingenting om sånt, men jag gillar att följa med i andras projekt :) Vi har badrumsrenovering/uppiffning på G men det jag vet är hur det ska se ut och hur man kan få det så, men någon annan stackare får sköta jobbet i dagens läge ;) Jag sitter fint med min mage här i stolen :D Sköt om dej o familjen! Kram!

Gela sa...

Hej vad fint ni kommer att få det. Blir också lite nyfiken på hur ni värmer huset. Har sett att det verkar vara vanligare med golvvärme under plankgolv i finland än här i Sverige. Var till Byggnadsapoteket för nåt år sen och där visade de golvvärme. Vi kommer att ha gamla element och vattenburen värme. Mesta av rören dras under frisbrädorna i golvet som är löstagbara. Oj det här blev långt. Ha en fin fin dag/Gela
Läste vidare och ser att du redan svarat på uppvärmningen. Är golvvärmen vattenburen eller något annat intressant. Ha det fin fint igen. /Gela

Lantliga drömmar sa...

Grattis till golvet! :) Härligt att få ett rum klart! :) Det kommer säkert att bli jättesnyggt sen!

Mamsell Lufolk sa...

Ursnyggt! Snabba förändringar sen vi var dit. :)

Lilla huset på prärien sa...

FAAAANTASTISKT snyggt golv! Åh vad ni är duktiga - det är en fröjd att få följa en bråkdel av det ni gör :)

Kram Jenny

maria. sa...

HÄRLIGT! Det tar sig! Ha ett skönt sportlov! kram.

Rut och Signe sa...

Grattis! Snart dags för dans då? Härligt att det börjar arta sig för er. Väggen bakom är så vacker, gillar det grova och det ser ut att bli mycket av den varan hos er. Ha en skön helg! Marie

klipposfia sa...

Tack själv Aja! alltid lika roligt att träffas:) kom hit å ta med hela familjen snart igen! kanske vi sku få upp motivationen igen:)

LIVS LYST sa...

Å det gleder jeg meg til å se ferdig!!
Lykke til!

Og herlig at du skriver at det er bra med et HELT gulv! Hihi

Liv ;O)

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP