01 mars 2010

Plugga golvAlla våra golv är fulla med ojämna stora spikhål och andra skador. Liknande har vi fått nog av i vårt nuvarande hus... det samlas en hel del skräp där. Vi har börjat plugga fast hålen för att få ett lite jämnare golv. Till höger ser man två pluggar på plats och en lätt slipning runtom. Hela golvet kommer vi att slipa lite lätt för hand innan målning. Eventuellt spikar vi det i ett senare skede men då får det räcka med två spikar i rad, inte tre (!) som det har varit innan.
Att borra upp de gamla spikhålen och göra pluggar är ett perfekt arbete som de större barnen har kunnat hjälpa till med. Pluggarna gör vi från restbitar av de gamla golvplankorna.
Nioåringen konstaterade nöjt att det är mycket roligare att vara vid bygget då man får arbeta.Dessa lampor skall kanske få bli våra kökslampor. I webshopen har jag också just satt in liknande modeller.

13 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

vilket underbart golv ni har! ja kanske inte alltid det allra praktiska men jag älskar känslan av det gamla och rustika! vill också ha!

ska in o kolla på shoppen nu - härliga lampor!

kram jenny

MrsUniversum sa...

Å vad fint det kommer att bli. Fantastiskt med lite lätt slipning och inte slipning av hela golvet. Det där kommer att bli bra!!!

"Barnarbete" är av godo ibland: arbeta mot samma mål, delaktighet, ansvar, samarbete, familjegemenskap, tillit and so on.

Hillevi sa...

Jättefina! De påminner lite om Madonnas Thierry Mugler strutbehå från nittiotalet :)

Sofie sa...

hehhe, jag som trodde ni mena plugga som i studera:) gott så!
allt gott.
s

Almbyboden sa...

Härliga ungar. Visst är det mycket roligare att få medverka och vad de ska vara stolta sedan när de får tala om för andra vad de har gjort. Så bra! Marie

Karina sa...

Härligt golv! Vad ni jobbar på. Ha de gott!

Kamomilla sa...

Duktiga grabbar! Våra var också med och jobbade på slutrakan. Bla spikade de upp sina panelväggar själva.

Ivars sa...

Tänk va duktiga barn du har! OCh vad stora de blivit. Själv ändrar man ju inte alls... ;) Ha d gott!

Juanita sa...

Grattis till att halgolvet är på plats! Å vilka fina golv det blir! Och säkert mer motiverande för stora pojkarna att vara med på bygget om de oxå får jobba! Härligt att ni har hittat uppgifter som de klarar av!

Lamporna ser finfina ut!

Hoppas ni har d bara bra! Kramar

eirikas sa...

Heja, heja! Visst är det roligt när man kan hjälpa till! Fniss, jag tänkte också på en strutbehå när jag såg lampskärmarna :)

Malin sa...

de går i sina föräldrars fotspår. Är säker på att både H och A kommer att kunna bygga ett hus när de får lust -minns ännu att H redan var med och renoverade sitt första vardagsrum i ert hus när han var lite på ett år gammal :) Borrade och skruvade och var väldigt händig redan då.

Lufolkan sa...

Bra tips! Mycket troligt att även vi hamnar att plugga lite här och där.
Duktiga pojkar! Naturligtvis e de mycket roligare om man får känna att man e behövd. :)

Lamporna e ju bara för tjusiga. Såna gillar jag oxå, men gubben e tyvärr inte lika förtjust.

Sofia sa...

Hittade precis hit och till er webshop, och jag gillar den! Fanns mycket roliga saker.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP