21 januari 2011

Gurklunch och GurkoljaEn ny tid har börjat i våra liv, för första gången har vi dagisbarn. Tre- och fyraåringen har fått dagisplats tre dagar i veckan, vi kan alltså börja arbeta mer på riktigt. Eftersom de har varit hemma helt och hållet hittills har det mesta vi har gjort blivit ganska ineffektivt. Vi är ändå glada för den tid de har varit hemma och dels avbrutit oss, ibland hjälpt till och ofta irriterat oss i arbetet, det är sådant man minns, sådant man inte får tillbaka, sådant som är värdefullt trots allt. Att leva nära varandra.

Vi har lunchat tillsammans i butiken idag, utan barn, det var väl något år sedan sist! Ja, vad skall man säga, heh, det är ju ingen matblogg vi har, jag överlämnar bildtolkningen till betraktaren.
När ni nu sett vår gurklunch skall ni få ta del av en gurkhistoria som förhoppningsvis inte skall upprepas när nu barnen är på längre avstånd från arbetet.

En av våra kunder mailade bilden ovan, tackade för leveransen och undrade samtidigt varför det fanns en halväten gurkbit i linoljekanistern han beställt. Ups, ja, svaret på den frågan kunde inte bli annat än vår dåvarande tvååring. Vi skulle fylla på en liter olja i kanistern och i ett obevakat ögonblick när vi hämtade mer olja hade minstingen uppenbarligen hittat ett hål att släppa ner sitt mellanmål i. En av många "ha med barnen i arbetet historier"...

11 kommentarer:

Miia sa...

:) För gurkolja! Vilka hjälpredor!:)
Hoppas barnen trivs med dagvården och att Ni ska få känna arbetsglädje!

Gnistrande snö sa...

Hahaha, vilken underbar historia! Gurkolja det är finfina grejer det :-)

Visst är det en lycka att ha möjlighet att få leva nära varandra! Vi hade också våra barn hemma i många år. Det är utan tvekan den bästa tiden i mitt liv (även om livet är härligt nu också med stora 'skolbarn' :-)).

God fortsättning på det nya året!

P.S Vackert fångad gurklunch

maria. sa...

Vi åt stekt potatis, knackkorv och gurka i dag... Gourmetmaten lyser med sin frånvaro, haha! kram på er.

Designe sa...

Haha...va härligt! :) Vilken superfin tavla du gjort och fin kudde oxå! Trevlig helg!

Kamomilla sa...

Åh vad gulligt! Fast det kanske inte kunden tyckte :D

Maleviks Rosenträdgård sa...

Fint med Gurkolja :)

missa inte

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

imorgon.....
Välkommen :)
Håkan

Kryddiga damen sa...

Fniss. Det går inte annat än att skratta åt denna härliga historia! :)

marit sa...

Gud så mycket vackra bilder!

Krisses hantverk sa...

Jag tycker det är trevligt att se att nån annan än vi lagar enkelt och snabbt!

färgtrappan/m-l sa...

Ha ha. Det kanske blev jättebra med en liten gurk-twist på oljan? :)

Maja sa...

Underbart. Jag är så lycklig att jag hittade din/er blogg!Har suttit och sträck läst i tre timmar nu,och ni har gett mig så mycket inspiration. Jag och min sambo håller också på med att renovera ett gammalt hus,så vi kommer följa er med stor spänning!

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP