19 februari 2011

Hur kunde vi bo här i fjol?


Bild från butikens kassa/arbetshörn där vi möblerade om igår.

Det är ju så kallt! Där vi nu har våra butiksutrymmen hade vi vårt sovrum ifjol, det har varit ca 10 grader de senaste mornarna jag kommit till butiken. Intressant vad en familj uppenbarligen producerar värme i sig själv, nog för att det var kallt när vi bodde här, men inte tio grader.

Ändå är jag glad att vi inte har gjort större moderniserande ingrepp i butikshuset från 1880-talet. Tycker man om gamla hus och har ett är det bästa att inte röra och därmed lätt förstöra, vara beredd på yllekaliser, många socklager och vedhantering. Funderar man på ett gammalt hus som fast bostad hamnar man förstås ibland att göra en del kompromisser.

Men, med eld kommer man långt!

(Pssst. har satt ut planlösningarna över vårt hus som flera frågat efter, kika in under fliken "om vårt hus" om ni är intresserade, vet inte hur länge de finns kvar, känns ju nästan som att sätta ut nakenbilder!)

7 kommentarer:

Leena sa...

Vad fint lamp! Har det alltid varit lamp eller nånting annat?

Linnéa - tre och en katt sa...

Planlösningar är alltid intressant att titta på för den inrednings- och byggintresserade, men jag förstår din känsla om nakenbilder. Tack för att du delar med dig i alla fall! :D

Anonym sa...

Takk igjen for kommentaren :) Eskene er så vakre. Elsker rå materialer. Men for et vakkert hjørne! Elsker den grønne stolen og lampen! Ha en flott dag! =)

Lilla huset på prärien sa...

Vad spännande med planlösningarna - de ska jag kolla in. Ni har det så himla fint, det är en fröjd att få följa er framfart. Hoppas ni har en skön helg!

/ J

Designe sa...

Såå fint rum! Usch 10 gr var inte mycket men då ni bodde där så kom ni säkert upp i högre grader! Jag håller med ang. att om man bor i så vackert gammalt hus så skulle jag nog gärna gå i långkallingar och raggsockor och elda med ved!:)
Kram

jenni sa...

Jag tycker att det har sin charm att gå omkring med dubbla yllesockor och tjocka koftor. Vi har inte heller särskilt varmt hos oss. Åtminstone inte om man jämför med värmen i nyare hus. Men man vänjer sig också. Har vuxit upp i ett 1800-talshus, så börjar ha lite erfarenhet på nacken. ;-)

MUS sa...

nice find your blog!

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP