12 december 2011

5 intryck

Alla bilder: Glenn Nylund/www.5intryck.net

Den 5–31 januari 2012 håller Glenn Nylund en fotoutställning på Tobaksmagasinet i Jakobstad. Utställningen som har fått namnet 5 intryck är en sammanfattning av hans möten med 16 europeiska städer. Varje stad representeras av fem fotografier och totalt omfattar utställningen 80 fotografier från åren 2004–2010.



Alla bilder: Glenn Nylund/www.5intryck.net

Glenn har ett mycket gott öga för grafisk kommunikation och har också gjort en kompletterande broschyr med samma namn som utställningen. Där berättar han bland annat att han och hans fru tog körkort först vid 36 års ålder. Det inger ett visst "reshopp" för mig som vid 32 år inte har sett mycket alls av världen. Jag gissar också att reslusten ganska snabbt infinner sig om man besöker denna utställning!

Mer information om 5 intryck hittar man här.

2 kommentarer:

sonja sa...

Ser ut som en trevligt utställning. Men den översta bilden får mig att grunnar över det återkommande problemet med vad är egen konst och vad är andras? Ursprungsbilderna på den första bilden är fotade av den fascinerande
fransk fotokonstnär vid namn JR. Mera om honom här: http://www.ted.com/talks/jr_s_ted_prize_wish_use_art_to_turn_the_world_inside_out.html

Lundagård sa...

Sonja:
Det översta fotot finns inte med på utställningen utan beskriver främst hur idén till utställningen uppstått, där fotoutställningarna i Arles har inspirerat fotografen.
På den här sidan kan man läsa mer om hans tankar kring det hela:
http://www.5intryck.net/konst.htm

Annars är det helt klart en intressant fråga.
Konst av konst. Egen konst som blir till någon annans konst och tvärtom. Blir det fel eller bara berikande? Finns det gränser och var går de?

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP