24 januari 2012

Blomster och burkarDenna fina blomsterkorg fick vi av Jaana när hon hälsade på.Hon känner förstås till mitt skrotintresse och bland allt gammalt smått och gott hon också hade med sig fanns dessa sardinburkar.
Sorterade mina minsta askar och fotograferade dem på samma gång.De här runda plåtburkarna hittar man på vårt kylskåp.

6 kommentarer:

linnea-maria sa...

Åh små plåtburkar det är ögongodis det. Albylasken är obligatorisk som förvaring åt knappnålar. Jag tror att varenda farmor och mormor hade sina knappnålar i albylaskar (och nu jag).

nordingården sa...

Alltså, hela du och din blogg är "sjukt" läckert och inspirerande!!!! mari.

erica sa...

Hej! Först vill jag tacka för en superfin blogg med massa fina bilder och inredning, hit kommer man ofta tillbaka!
Sen har jag 2 frågor med. Bordet på översta bilden är otroligt fint,lagom slitet å fint trä. Men ni har ju barn och jag räknar ut att det blir en del spill. Har ni lagt någon yta på bordet? (ser ju inte ut som det i alla fall) Lika med eran bänksliva?

Vi håller själva på att fixa med kök och vill gärna behålla bordskivans trä som det är, men det måste ju samtidigt vara tåligt.

Tack i förhand för svar !

erica50@spray.se

mvh Erica

Lundagård sa...

Erica: Barnen spiller och smutsar ner som bara den och massor med mat sugs in i skivan men jag tycker inte det gör så mycket, den får se använd ut. De har också ritat en hel del på den då vi tidigare hade skivan i barnrummet. Kanske vi målar den på sikt.

Nu har vi inte behandlat den alls, förutom med den såpa som vi med jämna mellanrum skurar skivan med som med tiden bildar en lite mer smutsavstötande yta. Skivan är gjord av gamla golvplankor som vi har handhyvlat, då blir ytan lite smutståligare än om den är slipad.

Bivax har vi på ett annat träbord, det är en rätt bra yta. Kanske vi också stryker det på matbordet någon gång, får se.

Vår bänkskiva som är i betong är målad ett varv med Ottossons linoljefärg, det fungerar riktigt fint!
Lycka till med era skivor!

Tiina sa...

Hei! Äidilläni on varmaan vieläkin tuollaisessa tervaleijonarasiassa neulat. Tosi hauskaa nähdä niin erilaisia rasioita ja purkkeja kuin sinulla on! Omassa blogissani on "tölkki"-bloggaus ja lisää aiheesta seuraa.

Tiina sa...

blogin osoite on siis www.hullunkauppa.blogspot.com

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP