15 januari 2012

Den stora ommöbleringen


Efter tre långa intensiva arbetsdagar har vi nu möblerat om totalt i butiken. När vi själva flyttade ut ur butikshuset för ett år sedan tog vi i bruk nya ytor varefter våra egna saker flyttade ut vilket resulterade i en inte så ändamålsenlig uppbyggnad på hela butiken.
Eftersom sortimentet också har växt ville vi få en bättre ordning och struktur på våra saker så kunderna och vi själva hittar bättre.Det första rummet i butiken kallar vi nu för retrorummet, det är i första hand ett rum för saker daterade ungefär mellan 1940-70-talet.I samma rum kommer vi också att så småningom utöka sortimentet av vintage och second hand kläder. En ny klädställning har blivit gjord av gamla metallrör fästa i en gammal butiksdisk.I det minsta rummet hittar man alla gamla knappar, tyger och band.Den här hyllan ser lite ut som en stringhylla men är ett billigt ihopplock av sådant vi hade i gömmorna. De inplastade metallstommarna som vi inte vet vad de har använts till har vi fäst i väggen med kabelklämmor.

De gamla lavemangkopparna på väggen fungerar som snörautomater.Soffa och fåtölj finns kvar så man kan sätta sig ner och bläddra i en tidning eller prata en stund.Här ser ni skylthörnan och längre in det mittersta rummet som nu har blivit till byggnadsvårdsrum med plats för färg och alla beslag.


I rummet längst in hittar man kassan och allmogerummet. Skall visa fler bilder sen när allt blir mer färdigt för ännu återstår en hel del ordnande och sorterande, inte minst bland beslagen och knapparna!

22 kommentarer:

Hannasvirrvarr sa...

Härligt! Väntar på att hälsa på :)

Eija sa...

voi kun ihana paikka, pakko päästä joskus paikanpäälle :)

Lottaspace sa...

Fint!
Tänk om man skulle ha vägarna ditåt någon gång..

Mamsell Lufolk sa...

Nämen oj vad ni har fått till! Vilket jobb det måste ha varit. Ser väldigt fint och organiserat ut. Nu blir jag verkligen nyfiken på er "nya" butik. Blir nog att söka sig mot Purmo inom en snar framtid igen. :)

Anonym sa...

Tänkte genast på "när har de opp butiken nästa gång?" Det ser så inspirerande ut! hälsar Stina

Kläddilin sa...

Underbar butik önskar att man kunde komma och besöka er någon gång :)

linnea-maria sa...

Åh vilken underbar butik!! Jag gillar ju allt jag ser på bilderna!!! Kram /Therese

Kamomilla sa...

Ett jätteprojekt kan jag förstå, men alldeles säkert lönsamt i längden!

Matildan Jaana sa...

Hyvännäköistä on,niinkuin aina.Yritän päästä keskiviikkona käymään,mulla on joitain vanhoja tavaroita sulle jemmassa.

Vintage House sa...

så flitiga ni har varit och så underbart ni har gjort det...
ha det så gott
kram
sandra

SWEDISH HOUSE sa...

Hej
HAPPY NEW YEAR!
Your shop looks fantastic!
My goodness you have been working so hard...
LOVE PEACE enJOY your new space
kram
julie
x

Sofie sa...

fantastiskt fint!
gott nytt år!
S

Åpent hus sa...

ajaj
det så spennende ut
den her bloggen må jeg visst studere nærmere! :)

ser riktig så bra ut.
vi blogges!
beste hilsner
fra
Åpent^hus

Anonym sa...

Härligt! :) Måste nog komma ut och ta mig en titt snart, ser spännande och fint ut! :) Fint var också reportaget om er i senaste Maalaisunelma!

Heidi/lantliga drömmar

Caroline sa...

OJJ vad fin butik ni har! Längtar till att kunna besöka er på plats och ställe!

M a d a m e M o r e l l sa...

Ni har det så bra! Ni har det så mysigt! Du lever min dröm! Tänk om jag kunde komma till dig och gå runt och titta på allt,,,,ååå.
Kram.

Juanita sa...

Å vad gärna vi skulle vilja besöka både er o butiken snart! Ni är så duktiga!!! Ha en fin vecka! Kram

Hildas hem - Sofia sa...

Er butik är verkligen som en dröm! Så himla fint. Önskar att det inte var så långt mellan oss bara :)

Jag önskar dig en fin dag!

Parolan asema sa...

Näyttää vastustamattoman hienolta, heti tekee mieli lähteä ja tulla käymään! Upea uudistus :) kuten aina!

Maja sa...

På Bild nr 4 står det en vas i bokhyllan som är brun och skrovlig nedtill, grön och blank upptill och har vita prickar i ett band runt mitten. Är den från Gabriel Keramik? Om den är det så är det nog Eke Bjerén som har designat den för jag har en liknande skål hemma. Kanske är vasen till och med signerad? Det är lite intressant faktiskt för min morfar arbetade hela sitt liv på Gabriel Keramik, i Timmernabben (Småland). Han var glasyrmästare där. Och Eke Bjerén, som under en period arbetade på Gabriel Keramik, var faktiskt min sambos farbror! Därför är det extra roligt när man hittar föremål från Gabriel Keramik & just som Eke har designat. Trots att varken min morfar eller Eke lever längre så väcks minnena till liv på något sätt, både för mig och min sambo!

Lundagård sa...

Maja: Vasen är märkt med UE/Uppsala-Ekeby och är inte från Gabriel Keramik men roligt ändå att den lilla bilden väckte fina minnen!

Anonym sa...

Vilken inspirerande butik! Jag tror att hyllgavlarna är inredning till ett torkskåp.Kuivauskaappi,som finns i alla finska hem men är ett okänt fenomen i Sverige.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP