28 juni 2012

RöksoffanHannas Virrvarr-Hanna hittade den här soffan på loppis och insåg att man inte kan lämna en sådan skönhet oköpt. Det som hon inte hann på de några minuterna hon sprang in till loppiset var att sätta näsan i soffan och lukta på den. Den stinker rök. Hon insåg hur som helst att hon inte hade plats för den och lät oss ta över, jag tänkte att lite röklukt kan väl inte vara så svårt att få bukt med. Där hade jag fel. Jag har haft ut soffan på gården och använt trädgårdsslang, skurat med såpa och borste. Jag har googlat mig till en del andra rökluktborttagningstips, haft den ute i solen, inplastad några dagar med några koppar ätikka men nix, den luktar och i går bar vi ut den på verandan. Ifall det finns någon storrökare eller annan person som inte har problem med röklukt så varsågod och köp en billig, snygg, och hel 60-tals soffa i läder!

15 kommentarer:

Ila sa...

Låter besvärligt... Men har du testat soda? Soda är ett riktigt mirakelmedel! Strö på och låt dra en dag fö att riktigt låta det suga åt sig och se vad som händer. :)

Annika sa...

Man kan ozonbehandla den har jag hört. Det är så de brukar göra med bilar. Vad det kostar vet jag dock inte men det är ju en verkligen skönhet, synd på en sådan raring att bli oanvänd.

Designe sa...

Hej! Den passade ju kanon där! :)Har hört att man kan ställa en skål med 24% ättiksprit bredvid och att det drar ur lukten!...

en annan Annika sa...

Frissamt me tobaksdoftande soffor, ja vet. Vi har också hittat begagnade soffor 3+2 dock av någon mikrotyps tyg ca. 2mån. sedan och de luktade förskräkligt men nu tycker jag att de inte just luktar någå mera, barnen har väl sliitit doften ur dem, hur hälsosamt det nu är? Soffan passar annars snyggt hos er. Men går det att slita lukten ur läder?

Kamomilla sa...

Attnas så synd- men bilhandlare torde veta.Som Annika här ovan nämde

Helena Högberg sa...

Det var tråkigt. Det finns mycket saker som tobaken har förstört, det bolmades ju mycket inne på den tiden, hoppas att ni kommer på någon "kur"att ta bort lukten med.

Anonym sa...

Hej! Vi köpte en stor, härlig lädersoffa för ett par år sedan och råkade ut för samma sak, ovälkommen röklukt. Jag provade allt möjligt men lukten satt kvar. Så blev jag tipsad om sadeltvål, sådan som finns på sprayflaska, och det hjälpte. Sadeltvålen luktar ganska starkt så man vill gärna vädra under behandlingen men lukten sitter inte i soffan efter behandling.
-Mor Elsa

Lundagård sa...

Mor Elsa: Bra tips, tack, det borde vi ännu försöka med då!

Anonym sa...

Radio X3M's Nyrostat gjorde ett reportage om detta!
http://soundcloud.com/samppe/viktiga-nyheter-2-7

Lundagård sa...

Anonym: :D

Ritva sa...

Ionisointi/otsonointi auttaa hajujen, jopa homeeen hajun poistoon.Tehdään laitteella, jota vuokraa ainakin Tampereella Lassila ja Tikanoja.Laitteen vuokra on 50 euroa/ dygn.

Malin sa...

Hej!
Prova att torka av soffan med galltvål, ska ta bort de flesta obehagliga dofter.

/Malin

Sofia Ekström sa...

Va synd!

Ättika brukar vara mitt tips till stinky-saker. Men det verkar inte bita på skinn/läder. Jag köpte en superfin stor skinnväska i Marocko, men den gick inte att få bukt med lukten på (kamelskit är den bästa förklaringen för lukten) så häromdagen så gjorde jag mig av med den :(

Du vill inte ha den som utesoffa då?

Lotta sa...

Hej! Jag är tjejen som köpte röksoffan under Juthbacka marknaden och jag kan meddela att röklukten är nu puts veck! Efter att den stått utomhus under tak i cirka 5 dygn tog jag fram min systers sadeltvål som jag skrubbade lädret med. Därefter tog jag fram kaffe som jag gnuggade in i tyget och lät det vara så i ett dygn till. Kaffe är enligt gubbarna som kör fisklastbilar ett effektivt medel mot icke önskvärda lukter. Hur som helst så har soffa rest till Åbo och trivs fint i vår lägenhet :)

Anonym sa...

Hej

Finns soffan kvar? Jag vill gärna köpa den isåfall Med vänlig hälsning, sandra
meinsthlm@hotmail.com

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP