22 augusti 2012

Marknadsfynden


För varje Juthbackamarknadsår märker jag att vi köper mindre saker, man blir kräsnare med åren. Förstås finns det ändå en hel del småsaker som vi tycker att vi behöver.
Abloylås till ytterdörren med den gamla snygga Abloy-logon, eluttag, dörrhandtag till kvisten, en mätare att sätta på väggen, jag gillar knappar och mätare.

Appropå knappar så fick jag en väldigt fin bakelitknapp av Mayrik som också sålde på marknaden, roligt när andra vet precis vad man tycker om. Jag har gått runt och testat knappen i huset men vet inte vart jag satte den så får återkomma med bild på den senare.Plåtskåp för tjugofem euro.En svampbok från 70-talet med matta blad. Jag tycker om att både plocka och äta svamp så överväger att skära itu boken och tapetsera ett litet väggparti i arbetsrummet.Hittade också en tapetbok från 1963 fylld med härliga 60-tals mönstrade tapeter. Vindens allrum är tänkt att gå lite i 60-tals stil så där tänkte vi tapetsera upp alla blad från boken så får vi en "lapptapet", tidstypiska tapeter men monterade på ett nytt sätt.
Ett tips om man skall slakta stora böcker är att såga itu ryggen med en byggcirkel, det går mycket snabbare än att skära med en papperskniv.En korsett, ett grovt hemvävt linnetyg som skall bli till ett stoppat sitt-tyg på vår inbyggda köksbänk. Det lilla bordet som bara kostade 6,50€ skall få sin plats i köket bredvid läderstolen.Lampan till vänster köpte jag på loppis i Jakobstad. Mitt i marknadsvimlet träffade jag på Anna igen som sa "jag har hittat en lampa som jag tror du gillar, kom och titta, jag har redan köpt fem stycken så jag behöver inga fler...". Och visst visste också hon precis vad jag tycker om för det var precis en likadan lampa som jag hade köpt innan, så nu har vi två! Vi skall sätta ny textilsladd i lamporna och montera dem på sängstommen.Här har vi en tredje person som också hade koll på mina intressen och kom bärande med två tunga pjäser som hon hade köpt till mig.De passar fint in bland de övriga.Några en-euro-grejer.
Dessa gamla pianoben eller egentligen cembaloben blev jag förtjust i och tänkte att de kommer att passa bra som ben till ett litet väggfast sidobord i hallen.

12 kommentarer:

Viola_T sa...

Att slakta en tapetbok var en superidé! TACK för den :-)

Johanna sa...

De där lamporna var huuur snygga som helst! Hihi, jag har jobbat på Fix Abloy som gör handtagen. Min mamma har jobbat på företaget i 35 år nämligen:)

Gillar din blogg och läser varje inlägg:)

Kram Johanna

Linda sa...

Vilka fina fynd du lyckats hitta i hettan! Själv tänkte jag förgås av det varma vädret, och fick inte riktigt till min vanliga fyndlycka! Plåtskåpet och den gamla taperboken gillar jag jättemycket!

Carolines vardagsliv sa...

Såå fina fynd du gjort!! Härligt!! Och så himla fina bilder igen en gång! Fin dag till dig! ps. Bordsbenen & lampan var hur snygga som helst!! Väntar att se hur bordet i hallen blir och se ut!

Husmor Anna sa...

Plåtskåpet var ju sååå läckert. Ja lamporna var verkligen så lika som du beskrev, va kul att den jag tipsade om kom till rätta hos er , och fick sin kompis :).

färgtrappan sa...

Men så mycket fina och roliga saker! Bra-ha-grejer allt ihop.
/Maja

Valuta | Valutaomvandlare sa...

Trevlig blogg det här!

Anonym sa...

Wow för plåtskåpet!
Roligt att se vad andra fyndat fast man inte själv hann dit.
Skymningbilden i inlägget under är så stämningsfull.

Koti1898 sa...

Sinulle on tunnustus blogissani! Käyn nimittäin täällä säännöllisesti lukemassa ja virkistämässä mieltäni.

Anu/http://koti1898.blogspot.fi/

översätta sa...

Vilka fynd!
Tack för en trevlig blog

Kitten von Kat sa...

Alltså jag missade er helt på juthbacka, trodde jag gått genom hela området men tydligen inte...Fina fynd du gjorde dock! Jag har förresten också märkt att jag blivit kräsnare med åren, kanske för att vi börjar ha rätt så mycket grejor redan så vi har råd att vara det? :)

Andrea sa...

Hej, har just hittat din blogg och sitter och bläddrar tillbaka i tiden. :)

Jag tapetserade min veranda med sidor ur Nordens Flora, blev fantastiskt bra! Tog lite tid men det var det värt! :)

Har lagt upp lite bilder: http://entilltorpblogg.blogg.se/2012/august/tapetsering-pa-gang.html

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP