29 november 2012

Kökslampor och köksgardin

Igår monterade jag upp nya (gamla) kökslampor över bordet, vi har haft dessa mörka plåtlampor men när vi hängde upp de här svarta gamla plåtlamporna ovanför köksön tyckte jag att de började konkurrera ut varandra. Därför tycker jag att de här vita passar lite bättre in, skenet blir också bättre.När lamporna var på plats fick jag för mig att skura golvet och måla det, inte så behändigt när man bor i samma rum men det är bara att måla i omgångar och flytta runt lite på möblerna så länge. Det blir mycket fräschare och man ser verkligen stor skillnad, för i köket så blir det naturligt nog mest nött. Det är två år sedan vi målade och då strök vi två varv, tre tunna lager skulle nog ha varit det ultimata men det tredje varvet blir alltså först nu. Vi använder samma kulör som förra gången, Ottossons Pärlgrå linoljefärg.


Jag köpte en stor gammal sirlig spetsgardin för tre euro på loppis för ett bra tag sedan och hängde upp den i ett köksfönster med tre nubbar. Christian undrade om jag seriöst menade att den skulle hänga där och faktiskt, jag var osäker. Den har hängt där länge nu och vi kommer inte riktigt överens, jag och gardinen så trots att den är vacker och ser både somrig och på något sätt snökristallsvintrig ut så blir det nog att plocka ner den nu och kanske hänga upp en pappersstjärna istället.

11 kommentarer:

Helinä sa...

:)

Annas röda stol sa...

Så snyggt!! Det passade jättebra med de svarta lamporna. Ha en bra kväll /Anna

Helinä sa...

Åh, hade mitt skrivande inte komma som ett leende ansikte. Vackra skärmar och belysning är perfekt. Lycka till med målning.

Susanna Tamminen sa...

Jag gillar spetsgardinen!!! Och lamporna passar dit jätte bra också :)

Anonym sa...

Hej!
Snälla ni, kan ni berätta med vad ni målat era stockväggar vita?? Det ser så bra ut!
Tack!!!!

Lundagård sa...

Anonym: Vi har gjort en egen limfärg av en del trälim och fyra delar vatten som vi blandat ihop, sen hällt i ungefär lika stora delar krita och vitt pigment tills det "bildat en topp" i vatten-limblandningen, låtit stå över natten, rört om och målat.

Anonym sa...

Hej!
För flera år sedan visade du en bild på en tavla/affich med Finlands självständighets "deklaration" och jag hörde av mig och villa ha en sådan. Du skrev då till mig att du skulle trycka upp flera sådana. Undrar om du gjort det och om de är till salu? Skulle så gärna äga en sådan själv (bor i sverige, men är fortfarande Finsk medborgare) och skulle vela ge en sådan till mor och far i jul. Min syster bor i Purmo och kör förbi er varje dag,hon kan hämta om du har fixat dem! /A-S

Lundagård sa...

A-S:
Japp har fixat en sådan, så bra att du hörde av dig, tappade bort kontaktuppgifterna när vår inbox kraschade. Skicka in din syster och hämta bara!

M a d a m e M o r e l l sa...

Längesedan jag tittade in hos dig! Allvarligt!? En bebis? Jäklar vad mysigt...du, ditt tips ang att spara hår man tappar under ammningsperioden kommer nog väl till pass för mig. ÅÅÅÅ vad jag tappar hår nu. Måste nog klippa mig sen:( Suck. Fina lampor! Fin gardin! Skit i pappersstjärnan,,,,
Kram

Matildan Jaana sa...

Good looking,yes.

Anonym sa...

Tack så mycket! Skriv A-S Larsson på den så får syrran komma in ínom kort! TACK!!

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP