29 maj 2012

Kvist- och karmbygge


Det vackra vädret har passat bra för kvistbygget. Christian har hyvlat virke, sågat, fräst och byggt fönsterkarmar. Jag har slipat och målat kvistfönstren.



Barnen har påbörjat massor av kojbyggen och ätit glass mellan varven.




Karmarna i ena sidan är nu nästan klara, jag har linoljat fasaden och skall börja sätta färg på den i morgon.

24 maj 2012

Veckans loppisfynd



Loppissäsongen har startat och här är några av den gångna veckans loppisfynd. Tycker att det riktigt har fartat i med gårdsloppisar över allt nu, speciellt till veckosluten finns det ofta en hel del att välja på, roligt!

En del av de här träsakerna skall användas till ett konstverk men det mesta kommer man att hitta i butiken förutom de större glasburkarna, retrotygerna och de blåprickiga kaffekopparna. Vi har många saker som borde sättas in i webshopen nu men det är svårt att få tid till allt, speciellt då solen skiner så lockar fönsterslipning mera!

(Är ni intresserad av att köpa något hänvisar jag till mailkontakt.)

22 maj 2012

Väggfast helväggshylla


Nu är hyllan i arbetsrummet på plats. Den kommer från ett litet gammalt hus som fungerat som lanthandel, byggnaden skall rivas och vi fick köpa inredningen. Vi hade förstås tänkt att den skulle ha passat perfekt i vår butik men tyvärr räckte inte takhöjden till. Däremot så var väggytan i vårt arbetsrum perfekt för hyllan och vi har hur som helst planerat att vi skall ha en helväggshylla på denna vägg. När vi kommer så långt som till taklistning så listar vi in hyllan upptill också.



Det mesta i hyllan är ännu rätt så osorterat men ordnandet av allt möjligt material jag har samlat på mig underlättas nu när det finns en plats som kommer att rymma det mesta.



Jag kom på att fönstersmygen fungerar bra som sybord så då kunde vi plocka bort det lilla bord som symaskinerna tidigare stått på och rummet blev därmed lite rymligare.




Lanthandelshyllans nedredel har en spännande utformning. Utrymmet är perfekt för tavlor och ramar, kartong och pappersrullar, stoppning och tyg. I resten av rummet huserar fortfarande barnen och skåpet som skymtar till höger är ett nyinsatt loppisfynd som rymmer leksaker längs ner, kläder högre upp och överst finns alla barnböcker.

20 maj 2012

Tingsboden


Tingsboden i Kronoby, mittemot kyrkan är en härlig butik och ett bra utflyktsmål som ni inte skall missa i sommar.



Här hittar man snyggt mönstrade retrotapeter.



Billnässkrivbord, kappsäckar och roliga apparater.



En kikare kan alltid vara bra att ha.



Huset har flera rum fyllda med spännande gamla saker.





Ännu mera tapeter.




Fönster, dörrar och beslag. Ni förstår säkert att det är en plats vi gillar!
Tingsboden har öppet på lördagar och söndagar kl. 12–16.

(Inlägget är inte sponsorerat.)

16 maj 2012

Vintageglasögon


Jag hade en lite sämre dag, gick runt och surade insnurrad i en filt och skulle rätta till glasögonen och fastnade med handen vilket gjorde att jag i ren ilska kastade mina glasögon i golvet. Det var förstås oerhört dumt gjort, de sprack på mitten. Det goda i det hela var att jag kom mig iväg för att köpa nya glasögon och samtidigt kontrollera synen som jag inte hade gjort på elva år. Den hade försämrats och nu har jag i två veckor försökt vänja mig vid en ny styrka.

Sedan länge har jag tänkt att jag skall ha ett par gamla bågar då jag behöver nya glasögon och har samlat på mig lite olika varianter, några har vi också sålt i butiken. Eftersom jag fick två glasögon till priset av ett par så blev det också ett par nya, rätt så klassiska i mörkbrunt, (de på bilden) lite impulsvalda som jag inte är säker på att jag trivs i än, men det brukar ju ta sig efter ett tag.



Det här är de gamla vintagebågarna (kostade en euro) som jag valde att sätta linser i. Så om ni ser mig i dessa så fungerar de alltså på riktigt och är inget skämt. Jag ser ut som en mommo och jag gillar dem. När jag googlade märket märkte jag att man hittar en hel del vintagebågar av Terri Brogan, de kostar bara hutlöst mycket mer än en euro.



Förstås har jag också köpt ett par gamla bågar åt Christian ifall han skulle behöva glasögon, vilket kanske blir aktuellt, däremot är vi lite mer osäkra på om just de här är det rätta valet.
De är från loppis liksom skjortan och slipsen.



Då känns de här gamla vita solglasögonen som ett mer självklart val, också de fyndade på loppis. Västen/jackan kommer från flj-secondhand.




Hoppa studsmatta och spika panel med den här typen är kul.

12 maj 2012

Skåpa


Hela eftermiddagen och kvällen har vi skåpat. Tömt skåp, flyttat skåp, målat skåp.



Skurat skåp, byggt skåpsockel, listat skåp.




Slipat skåp och som nattprojekt skall jag börja måla det slipade skåpet.

Det är ju kvisten vi skall bygga förstås men vi lyckas aldrig hålla oss till ett projekt. Det skulle förstås vara det bästa att försöka slutföra en sak innan man börjar med något annat, men ingen av oss lyckas arbeta på det sättet. Förr eller senare avslutar vi nog det vi håller på med, oftast senare eftersom det är så mycket som pågår samtidigt. Nu när vi har skåpat på har vi också blivit ivriga över att börja bygga köksskåpen. Vi har en gammal köpmansdisk som vi skall utgå från och bygga in.

På Norrfrid håller de också på att bygga ett härligt kök av återanvänt material, mycket inspirerande, titta här.

11 maj 2012

Postskåp



Vi har köpt ett mer ändamålsenligt skåp till arbetsrummet som är lika långt som väggen. Det skuras för fullt och snart skall vi bestämma vilken färg det skall bli. Det nya skåpets inträde har satt igång en ommöblering av sängar, skåp och bord. Det innebär att detta fina skåp på bilden inte mera ryms in i vårt hus, vi säljer det, varsågod och köp, maila vid intresse: info@lundagard.fi. Uppdatering: Skåpet är sålt.

10 maj 2012

Femton år


Han körde motorcykel, jag målade och efter högstadiet började vi i samma skola. Vi blev riktigt goda vänner, vi blev kära.



Vi blev ett par och på den tiden hade vi inga digitalkameror så de flesta bilder från vår tonårstid är konstiga och suddiga. Roliga att titta på och skratta åt, de är så fula (rosa pantern slips) men samtidigt också fina. De här är de tydligaste.




Vi förlovade oss och det här är vårt förlovningsfoto. I dag är det femton år sedan. Femton fina år som jag är så tacksam över. Några hus och fyra underbara barn. År som kanske blev lite annorlunda än vad man i sin naiva ungdomsiver föreställt sig. Svårare på ett sätt, lättare på ett sätt men på alla sätt mycket bättre än jag någonsin hade kunnat tro!

07 maj 2012

Kvällssol och kvällsbyggande


Det är så härligt med kvällarna som har blivit långa och ljusa!



Nu hinner man göra något också efter kvällsmaten. Efter en lång byggpaus i vinter lyfte vi i kväll på presenningarna och är nu riktigt ivriga över att sätta igång med kvistbygget.



Så här skall den se ut. Fönstren och dörren är gamla, (här är en bild på dörrarna). Panelen skall bli grå men dörrfärgen är vi osäker på än, kanske den blir mörk ockragul eller kimröksfärgad eller någon vacker grön färg...

03 maj 2012

Resans loppis- och auktionsfynd


Inköpen då. Förut har mina auktionsbesök ofta resulterat i att vi behållit hälften själv av det inropade fast tanken i första hand har varit att köpa nya produkter till butiken. Nu märker jag att det har svängt. Vart efter att vårt hus har fått flera rum klara inser vi förstås att det inte ryms in hur mycket möbler och saker som helst, vi har redan allt vi behöver och mer därtill. Så denna gång köpte jag nästan allt till butiken.



Det mesta på de här två översta bilderna kommer ni så småningom att hitta i webshopen. Porslin och glas sätter vi tyvärr inte ut så ofta då det alltid är en större risk att sådant går sönder i transporten.



Tre vintageplagg på väg till klädstången i butiken. Den grå klänningen köpte jag av en äldre dam som hade köpt den i Frankrike och berättade att hon hade gjort mycket roligt klädd i den klänningen.



Några klädesplagg köpte jag också åt mig själv. De flesta såg oanvända ut och alla är alltså
från loppis, vi gick förresten inte in i en enda "vanlig" butik förutom ICA.



De här skorna är från 60-talet och har tillhört tant Elna i tiderna. Kuddar har vi lite för mycket av men den lilla gula med gröna pärlor kunde jag inte motstå.




Ups, det blev faktiskt ännu en kudde till, i guld. Dessutom ännu ett par skor, julgransljus, tre glas och färgglada plastkulor.

01 maj 2012

Resan till Norrbotten


Bilresan norrut startade på fredag morgon, på vägen stannade vi vid ett militärt överskottslager, Hanna prövade en mössa som jag köpte.



Vi körde om en bekant skylt, vek in och stannade där tills butiken stängde.



Vi hade räknat med att det skulle finnas utrymme att sova i bilen den första natten och hade därför bokat en campingplats.



När vi kröp ner i våra sovsäckar var det rätt så kyligt men med många lager kläder och annan rekvisita fick vi fort upp värmen och vaknade sedan i en varm bil till en solig dag.



Den här stora fyndmarknaden hade vi planerat in för lördagen. Som ni ser fanns det en hel del att titta på!



På kvällen gick vi omkring i Luleå och sökte ett matställe (vi hade inte tagit oss tid att äta på hela dagen) och gick förbi många fina hus. Här är ett fönster från huset där Luleå hembygdsförening huserar och ett gammalt vackert stenhus.



Söndagen tillbringade vi ute i skogen på en auktion som varade i sju timmar.



För att få plats med auktionsfynden så plockade vi först ut lördagens inköp för att packa om. Det gick smidigt och vi konstaterade att vi hade fått plats med lite till. Nästa gång borde vi kanske hyra en lastbil, Hanna har lastbilskörkort, då kunde man köpa de större möblerna som ofta blir billiga.



Vi såg fina landskap.




Vi tog en paus på vägen hem där jag fotograferade den här bilden av Hanna som är iklädd en vacker stickad ylletröja som hon köpte för tio kronor, yllefilten kostade fyrtio kronor. Vi pratade ett bra tag om hur mycket vi gillade färgerna och mönstret och hur fint de passar tillsammans.

Förstås pratade vi om en hel del annat också och vi såg och hann med mycket som inte dokumenterades i bild. Bland annat besökte vi sex loppisar i Uleåborg men de levererade inte alls.

Det är skönt att vara hemma hos familjen igen! Visst skulle det vara roligt att resa också med dem men en sådan här typ av resa där jag i första hand är ute efter nya saker till butiken och där tempot är högt är inte en så familjevänlig variant. Därför är jag glad att ha Hanna som resesällskap och vi ser på saker och ting på rätt så liknande sätt, t.ex. kommer inte mat och bekvämlighet i första hand utan fynden och upplevelsen, och vad som köptes skall ni få se i nästa inlägg!

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP