30 maj 2013

Kvistgrönt

Första färgstrykningen på panelen i kvisten är klar. Som grundfärg brukar jag blanda ihop rester av den linoljefärg vi har hemma och späda ut den med mycket linolja. Nu använde jag lite av köksskåpens gröna färg som lämnat i en glasburk och satte till lite Skruttgrönt, Sandgult och Titanvitt.


Till slutstrykningen tror jag att jag ljusar upp färgen lite och gör den lite gulare i tonen. På bilden och i min skärm ser den rätt bra ut men i verkligheten är färgen mörkare. 

Ögat är verkligen ett bra instrument när det kommer till färgblandning. Dataskärmar och maskiner har inte alla gånger lika bra koll när det kommer till färgåtergivning. Färgblandning enligt "ögonmått" var också något vi fick se prov på då vi besökte Ottossons färgfabrik för tre år sedan, Gunnar Ottosson blandade i ett huj till en identisk kulör efter ett färgprov. 

Det är roligt med färg, inredningen i kvisten gissar jag att blir rätt färggrann den också!

7 kommentarer:

Jessica sa...

Så fint det blir. Håller med. Ögat är bästa hjälpen vid val av färg. Med lite hjälp av magkänslan så blir det ofta perfekt!

Herr Movarp sa...

Ja ögat är verkligen bra! Jag har använt mig av visuell bedömning när man vill få till en speciell kulör, bl.a. när vi gjorde limfärg förstärkt med linoljefärg till ett rum för några år sen, blev väldigt bra resultat. Det som dock är viktigt är att man sen noterar proportionerna om man ska göra mer av samma färg, det är inte jätteenkelt att utan träning upprepa resultatet efter några år. Jag kan förstå att G Ottosson klarar det, men han har ju många års träning också :-)

Louise sa...

Underbar burk och penselröra. Grönt är skönt, även som färg.

Designe sa...

Vilken underbar grönfärg! Ser jättefin ut här från skärmen sett! :) Bra blandat!..nu vill jag oxå måla!

Christina sa...

Visst är det härligt med färg. :)

Allt det gamla goda sa...

vilken fantastiskt trevlig blogg! har suttit nu och kikat en bra stund och vill kika mer, mer, mer! titta gärna in hos mig på min blogg.

Jag...la madrileña, Marina sa...

Att ni orkar...jag blir trött av att bara se pa bilderna när ni jobbar pa! ;-)

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP