16 maj 2013

Sommarens fyra byggprojekt

Som vanligt håller vi oss inte till ett ställe på huset som vi bygger klart, vi donar på lite här och där och det räcker länge innan något blir klart. I sommar skall vi fortsätta med kvisten både invändigt och utvändigt och bygga en trappa.


Christian har börjat regla upp en stomme för vindstrappan som vi skall bygga av gamla golvplankor. Nu när värmen har kommit kan vi snart öppna upp för trappan i taket och panela väggarna med den tvillingspont som vi har börjat på med i andra sidan av hallen.


Där ute har vi påbörjat en ny panel på framsidan av kyrkans gamla utedass, på de övriga sidorna behåller vi den gamla panelen. Taket skall bli spåntak.
På vinden papprar vi och brädar klart för isolering av övre bjälklaget. Barnen väntar på att få sina egna rum och det har kommit önskemål om golv utan golvspringor så man kan bygga lego utan att hela tiden använda tandpetare...

8 kommentarer:

A House With A View sa...

Det kommer att bli sååå fint!!! Ser fram emot att följa dessa projekt!

Stööörsta kraaamen aka

Kerstin sa...

Oj,oj, oj vilka jobb! Ni måste ha enorm energi. Vi har också ett stort gammalt hus men inte samma energi som ni. En del skavanker kan man täcka för med hjälp av tavlor, textil och keramik :)

Designe sa...

Men åååh vilken fin veranda ni byggt! Den är som ett smycke för huset! Underbart! :)

idegumman sa...

Det kom ett leende på läpparna när jag läste det där om tandpetare :). Jag anar det stora skapandet där med legoklossar av litet format och glädjen... i alla sorts byggprojekt :)! Ha det gott!

Anonym sa...

Samma problem med golvspringor. Vi bygger med lego på en gammal bordsduk. Lätt att städä efteråt också, man bara gör en knyt av duket.

KuriÅsa sa...

Ni är sååå duktiga, vilket jättearbete! Det är/kommer bli hur vackert som helst!
Hälsningar Åsa

Jane sa...

Oj, mycket jobb men det kommer bli fint! Kvisten ser härlig ut redan nu :)

maria sa...

oj, oj...hur ska du tackla barnens önskemål, golvmatta i Lundagård vore ju överraskande ;-)

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP