14 juni 2013

Företagandet och nya medarbetare!

Det har hänt en hel del i vårt företag Lundagård, sedan årsskiftet har vi två nya kompanjoner! Jag skall berätta mera om det men en kort tillbakablick till att börja med:

Våren 2008 startade vi företaget, en pytteliten butik inhyst i det hus vi bodde i. Följande vår startade vi också webshopen och förstorade i samma veva butiksutrymmet från de ca sex kvadratmetrarna till sexton. När vi själva flyttade ut hösten 2010 kunde vi ta hela huset i bruk för butiken. Så har det rullat på i fem år.

Det har varit mycket arbete med att starta upp ett företag och sätta sig in i nya områden så som skatter, bokföring, näthandel och att försöka lära sig att prata finska med kunderna. Samtidigt är det ett väldigt roligt arbete. Att själv få planera sin arbetstid, bestämma vad, hur och när gällande allt. Vi uppskattar att kunna vara nära och tillgängliga för barnen då vi jobbar en hel del hemifrån eller vid butiken som bara är en halv kilometer från vårt hem. Naturligtvis har det också sina nackdelar, då det vissa perioder är mera arbete och man lätt blir en irriterad och frånvarande förälder trots att man är hemma.


Många undrar hur det går, vad vi försörjer oss på och vad vi egentligen arbetar med. Det finns ett stort intresse för äldre prylar och hus och det finns inte så många som arbetar med liknande i våra trakter så vi har fullt upp med att hitta nya gamla saker och leverera försändelser. Lönen är inte den högsta men vi har valt att leva på ett sådant sätt att vi inte har så stora utgifter och hittills har det gått runt.


Förutom intresse för byggnadsvård har både jag och Christian andra områden som vi vill ägna mera tid åt. Christian har startat Soulman, där han utför förstärkarservice, bygger pedalbord och utvecklar egna gitarreffekter. Jag vill satsa mera på konst, foto, form och överlag få lite mer utlopp för kreativiteten. Att jobba med en webshop är till mycket stor del administrativt arbete och just den biten är inte något vi brinner lika mycket för som allt det andra. 

Då vi arbetat så länge tillsammans började vi tycka att det kunde vara bra att gå ett steg vidare, att få lite input utifrån, att också arbeta med någon annan. Att fundera i de banorna kändes som ett stort steg till att börja med men ändå det enda sättet att gå vidare då vi också visste att vi ville jobba med annat. Att banta ner Lundagårds verksamhet var inget alternativ och att börja jobba 150% hade vi inte intresse av.


En dag när jag satt och suckade över arbetet med bokföringen och tyckte det kunde vara bra med en förändring skickade jag ett sms till våra nyfunna vänner Mia och Hans på Lufolk och frågade om de var intresserade av att bli delägare i Lundagård. På den vägen är det. De har liknande intressen som oss, Christian har hjälpt till med byggandet av deras husgrund i granitsten och jag har tidigare träffat Mia på bloggträffar.


Nu har Mia jobbat i butiken sedan januari och börjar vara insatt i jobbet, ha koll på spårskruvar, skruttgrön linoljefärg och alla de attiraljer man kan tänkas hitta i butiken. I huvudsak kommer jag och Mia att arbeta med webshopen och butiken, Hans som är ekonom tar hand om ekonomin och Christian fortsätter med att plocka och packa möbler och tar hand om allt möjligt annat som behöver fixas.

Vi kommer att fortsätta som förr och erbjuda byggnadsvårdsprodukter, speciella föremål och inredningsartiklar, vi gillar alla återanvändning och att se gamla saker hitta nya hem! På tisdagarna har vi förlängt öppettiderna och har nu öppet kl. 12–19. Vanligtvis är någon av oss på plats varje vardag så det är bara att titta in om dörren är öppen, välkommen!

20 kommentarer:

Charlotta - med kreativa ambitioner sa...

Vilken rolig nyhet och naturligtvis ska alla jobba med det de kan bäst och trivs med! Det finns ingen anledning att försöka hinna med allting själv när man har goda vänner med kunskapen man behöver.

Hemma hos Ingeborg sa...

Härligt vad fint det gått för er. Full rulle hela vägen. Kul med nya arbetskamrater, ibland kan det ju vara bra att dela jobbtankar med annan än makan/maken..

Ida Reichlin sa...

Roligt att se att företaget växer och utvecklas och att ni också gör det! Lycka till med allt och ett stort tack för all inspiration på bloggen!

Anonym sa...

Heja er!
Vilket kanonteam!

maria sa...

Mia och Hans passar som hand i handske med hela "Lundagårdbusinessen". Önskar en många goda år!!

Christina sa...

Vad roligt. :) Skall försöka besöka er butik i sommar. :)

Ninette sa...

Vad kul, grattis!

Jane sa...

Oj det låter fint! Grattis!

The Rosegarden in Malevik sa...

OJ va kul att få läsa Er historia..
ni e verkligen DUKTIGA :)
Lycka Till med nya
å missa nu inte..

SATURDAY SHOW OFF

de e kul att vara med :)
VÄLKOMMEN
Håkan

LantlivsAnette sa...

Fantastiskt vad roligt..att ha bra medarbetare som man trivs med betyder allt !! Lycka till
Kraaam Anette

Kerstin sa...

Tack för historiken! Det är verkligen intressant att se hur det går att leva på det sätt ni gör. Här gör vi också våra försök till det. Lycka till med era nya steg!

Tant Emma sa...

Himla kul att få läsa om er resa med företaget.

Lena J sa...

Va härligt det låter!
Man blir glad av att läsa om er och ert sätt att leva och jobba!

ANETTESHUS.COM sa...

Juhu ! Herlige gladnyheter!! Masse lykke til med alt. Dere er flinke!!


Ha en strålende sommer!
KLEM
anette

LINA sa...

så spännande!

Mats Fäldt sa...

Glad midsommar !

Sportfotograf
http://www.sportfoton.se

Eva D sa...

Glad midsommar till er, det växer i plåtlådan det jag sått, sallad,dill och persilja! Roligt när det lyckas fastän balkongen ej har gassande sol utan nog mer skugga halva dagen.
http://s37.photobucket.com/user/eeeeeh/library/?sort=3&page=1
Här kan du kolla på mina domäner ;-)

Banankokaren sa...

Så roligt! Det är alltid lika kul att höra om någon som faktiskt har lyckats göra ett jobb av det man gillar. Mycket bra. :)

Nuppu Home sa...

Onnittelut laajentumisesta. Blogisi on ensimmäinen, jota itse aloin säännöllisesti seuraamaan, vaikka hissukseen kommentoin. Tykkään edelleen.

Anders sa...

Hoppas det går riktigt bra för er. Nyckeln till frihet är att hålla nere de fasta utgifterna. //Anders

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP