08 september 2013

Bygga mat och hylla

Det har nästan inte hänt något alls på byggfronten under sommaren. Vi som skulle bygga på uthuset, kvisten, vindstrappan och måla fönster. Vi har gjort massor, men inte just sånt. Istället har vi till exempel "byggt" matportioner, gjort storkok av puréer och kokat hallon-äpple eller blåbärsgröt åt Lisa. Vi skippar också micron och värmer babymaten i vattenbad, matfixet tar alltså sin tid men det är något vi vill prioritera. Den här årstiden är det extra lyxigt att få göra barnmat när trädgården och skogen är full med ätbart att plocka.


När tiden är svår att hitta till längre eller mer omfattande byggande så har vi i alla fall försökt göra lite smått nu som då. Kvisten är alltså inte färdigbyggd men som vanligt har jag inte kunnat hålla mig från att inreda lite ändå. För ett tag sedan snickrade jag ihop en vägghylla av gammalt material. Vi hade två gamla träbitar som hört till en säng som jag tyckte passade bra till konsoler.


Till hyllplan sågade jag till en gammal handhyvlad takbräda som hade lite målfärg kvar. Sponten hyvlade jag bort.


Jag tyckte att de gamla ytorna med både blå och ljus gammal färg var vacker så den fick sitta kvar, därför strök jag bara ett tunt lager linolja över allt. På den nyhyvlade kanten blandade jag i lite brun färg för att den skulle mörkas ner lite och likna den gamla mörkare ytan. 


Några andra små grejer har också kommit upp på väggarna.


Och en blomma på bordet! 

8 kommentarer:

Mia Forsberg sa...

Fin hylla, men tycker speciellt mycket om de två speglarna som hänger "omlott" under den. Härliga!

Hannele sa...

Kauniita esineitä niin paljon <3 Aurinkoista viikkoa!

Linda sa...

Gillar väggfärgen! Och hyllan, och speglarna, och fjärilarna, och...

Så fint!

Linda

Lantliga drömmar sa...

Riktigt snygg hylla!
Här hos oss värmdes också all babymat i vattenbad, men det beror nog mest på att vi saknar micro (eller inte "saknar" i ordets rätta bemärkelse, utan mer "är utan av fri vilja") :)

Rut och Signe sa...

Har följt din blogg under en längre tid och blir alltid lika glad att se så fina saker ni gör.

Ha det gott, kram Marie

Anonym sa...

Trevligt! Har själv försökt ta reda på negativa effekter av micron men hittade inte så mycket på google... Har du mer fakta? Jag har undrat över microanvändningen!

Lundagård sa...

Anonym: Jag skulle precis som du vilja ha lite mer fakta och det har jag tyvärr inte. Går mest på magkänsla, tänker att det är bäst att låta bli att använda micron för säkerhets skull.

Stoff-Elfchen sa...

Beautiful!!!
And thank you very much for the translation-button. Now I could read your Blog!!
Liebe Grüße,
Elfchen

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP