22 februari 2013

Småsakerna

















17 februari 2013

Renoverade gamla köksstolar


För många år sedan köpte vi tio stycken gamla stolar, det är sällan man hittar en sådan stor serie likadana exemplar. Jag har i lika många år tänkt renovera dem och dagarna innan Lisa kom satte jag igång.


Det är rätt så tidsdrygt arbete att skrapa bort färg av alla pinnar, slipa och måla så jag började med fyra stycken. I tisdags gjorde jag slutstrykningen och nu har vi fått placera in dem i köket.




Skulle stolarna ha haft en matt oljefärg som suttit bra tycker jag det hade räckt med att slipa dem men nu hade/har de en tjock högblank skarpsprucken färg i olika kulörer och jag valde därför att avlägsna all färg. Jag använde vår infravärmare, Speedheater, för att lätt kunna skrapa bort färgen och sen målades stolarna med Ottossons linoljefärg, "Vit Gräddton". 


Blandningen av stolarna runt matbordet fungerar rätt så bra så nu har jag nog inte så bråttom med att renovera de sex återstående stolarna.

11 februari 2013

Den första tiden

I fredags kom vi hem från BB. Vi fascineras av vår nya familjemedlem, följer med i rörelserna, tittar in i den djupa, sävliga babyblicken och begrundar det nya lilla livet.


Några BB-bilder och hemkomsten, hej lillasyster!


Vi vill tacka igen för alla gratulationer som kommit från alla håll, via bloggen, Facebook, sms och för vackra blommor och presenter! Så roligt att ni är så många som delar vår glädje!


En sådan här liten en berör, väcker tankar och känslor. Jag hade glömt hur mycket och jag tror att jag alltid brukar gråta dagen jag kommer hem från BB, så var det åtminstone denna gång. Lycklighetskänslor blandat med allt möjligt annat. Det är svårt att vara den förälder man vill vara men jag hopppas att vi ändå skall lyckas leda våra barn till att bli självständiga och vettiga individer som kan göra gott i denna både brutala och vackra värld. Förstås hoppas man innerligt att de skall slippa grymheter men också det är en del av livet.

Fina gåvor så som man, hem, barn och trygghet är verkligen inte alla förunnat. Jag känner en stor tacksamhet och tänker samtidigt på de som är ensamma, de som längtar efter barn, de som har förlorat ett barn, de som har sjuka barn, barn utan föräldrar. Orättvisor. Men denna värld är inte något himmelrike och de som har fått mera kan också förhoppningsvis dela med sig mera. De som har sett sorg har också fått en kraft som gör att glädjen, då den kommer blir extra stark.


Så till lite babykläder: Lisas farbrors stickade overall från tidigt 80-tal tillsammans med sockor som vi valde på BB, Marthorna som har stickat och skänkt, vad är nu bättre än lårhöga strumpor!

Vi har inte köpt nya kläder till Lisa, det går fint att använda de vi redan har (så har vi fått en del + Fpa:s babylåda) och dessutom är det ju bättre att alla kemikalier är borttvättade. Här är annars ett läsvärt inlägg av Underbara Clara om kemikalier och gifter i barnprodukter.


Våra färgklickar!

06 februari 2013

Lillasyster Lisa



I går föddes vår fina flicka, Holgers, Algots, Pärs och Bos lillasyster Lisa!

Efter vattenavgången fem på morgonen hände inte mycket förrän värkarna satte igång på allvar halv tolv tiden, fyra svettiga timmar senare tittade hon ut. Vi är så glada och tacksamma över ännu ett underverk! Tack för alla lyckönskningar!

05 februari 2013

Föda barn!

Femte februari, den beräknade födelsetiden är inne!


Vattnet gick klockan fem i morse, vi har åkt iväg för att föda ett barn!

04 februari 2013

Liten förvandlad byrå

Den här lilla lådbyrån har jag målat, tålmodigt väntat på torkningen och igår fick jag äntligen montera fast tre gamla nötta skålhandtag.


Så här såg den ut före, billig furuskapelse från loppis med vissa skavanker.


På plats vid datahörnan.

01 februari 2013

Svartvita loppisfynd

En salmiakmönstrad kopp fångade mitt öga på senaste loppisrunda. 


Fotpallen och det lilla bordet är också nya loppisinköp som funnit sin plats i köket.


För sextio cent kunde knappsvaga jag inte motstå start-stop-systemet till vänster.


Köpte också över fem meter handvävt grovt linnetyg med en bredd på 80 cm. Sydde en löpare till köksbordet med skarv på mitten för att behålla de något ojämna stadkanterna och på så sätt slippa en tjock fåll.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP