23 december 2013

GOD JUL!

Årets bordsgran (på grund av liten granplundrarinna) blev klädd i kväll och julbitarna börjar falla på plats.


Vi brukar skicka över femtio julkort men i år skalade vi ner rejält på utskicket och tryckte inte heller upp några kort. Tack till alla som skickat oss olika fina julkortsvarianter! Här kommer årets digitala julkort från oss, vi önskar er en riktigt fröjdefull och fridfull jul!

19 december 2013

Julefest och stök och bök

Lucia, pepparkaskbak och alla julfester är förbi.


Kanske dags att julstäda då? Vi har inte börjat än och inte brukar vi göra så stor sak av det hela men så här kan vi ändå inte ha det att se ut i hallen tycker jag, vi skall försöka åtgärda saken på måndag eller tisdag. Inte så juligt inspirerande bild men en väldigt vanlig vardagsbild. Det är märkbart mycket att stå i med fem barn, fantiserade byggtidtabeller och också andra tidtabeller håller inte alls men åtminstone en halv vindstrappa har vi fått till!

11 december 2013

Ohållbart



Holger och Algot deltar för fjärde året i en teaterkonstutbildning i medborgarinstitutet och fick förra terminen tips av sin lärare att filmstuderande Richard Björklund sökte två pojkar till den film han skulle göra som slutarbete. Holger och Algot fick rollerna som Petter och Hugo och det blev filmning i Pedersöreskogarna med ett aktuellt och viktigt tema. Pär och Bo fick också vara med i slutet som barnbarn. Resultatet av filmandet blev filmen Ohållbart som visades i tvprogrammet Råfilm i går och som också går att titta på här.

10 december 2013

Julpyssel och bloggjulfest

Förra veckan var det julpysseldags hemma hos Linda. Bilder av oss pysslare och pysslandet fick jag inte till men ni kan titta in hos Malin istället. Jag gick förstås runt och fotade och tittade på alla fina saker.


Den tidigare ägarinnan till den här statyn hade sex pojkar och det här var hennes flicka.


Förutom att Linda har öga för vackra former och föremål så tillverkar hon också egna saker, till exempel den broderade fågeltavlan.




Mobilen är också en egen produkt som hade förtjänat en närbild i dagsljus för att framträda på bästa sätt.


Den här öppningsbara plåtasken med texten Karl Fazer är ett extra tjusigt loppisfynd.


I torsdags var det dags för bloggjulfest hemma hos Camilla som hade dukat så fint åt oss alla.


Klassiskt med knytkalas och prat, här är Camillas bilder från julfesten.


Det är så stilsäkert och snyggt hemma hos Camilla, massor av vackra bilder och inspiration hittas på hennes blogg Caisa K. som också blev utsedd till årets vackraste blogg i Gloria Blogg Awards. 

04 december 2013

Julmattan Loke

Vi har haft en gammal matta i köket som jag tycker mycket om men den är väldigt sliten, jag har kortat av den och knutit om den men snart håller den inte i hop mera. Jag har börjat loppis-spana och googla efter mattor som kunde passa hemma hos oss, att hitta gamla mattor i önskade färger är inte så lätt. Passligt nog fick jag ett trevligt mail från Nyblom Kollén som undrade om jag ville testa en produkt, jag hade riktigt just innan tittat på deras mycket fina mattor och därför var valet enkelt. Lagom till lillajul fick vi hemskickat en röd Loke ripsmatta.

Jag är mycket förtjust i mattan, mönstret är vackert och traditionellt, den är i 100% bomull och kan tvättas i 60°.


Lisa tycker också om att krypa på den.



Mattan är tre meter lång vilket nästan känns som minimumlängd i våra rum, tvåmetersmattor känns lite för fjuttiga om man inte använder sig av två stycken förstås. Som året-runt-matta när juletiden är förbi tycker jag att mattan Inez skulle vara mycket fin.


Bollen som Lisa rullar runt med på bilderna har alltid hört till mina favoriter och stått på någon hylla tills vi nyligen kom på att den är en utmärkt leksak. Det är en gammal träkula och den har kanske till och med ursprungligen blivit gjord just som en leksaksboll.


Det är inte många nya saker vi har i huset men de vi har försöker vi få att passa bra in med det gamla. Den här mattan är just en sådan som smälter fint ihop med de gamla julkuddarna som jag har sytt av gamla söndriga yllefiltar.


Mattan blev ett piggt inslag och ett sätt att pynta då vi annars inte kommer oss för att pynta så mycket annat än med adventsljusstakar, någon ljusslinga och en hyacint. Däremot har vi börjat sjunga julsånger vid köksbordet, en trevlig tradition som alla gillar. 

01 december 2013

Fraktfritt i webshopen!



Från och med i dag och två veckor framåt skickar vi alla webshop-beställningar fraktfritt!



Nästa helg firar vi butikens 5-års jubileum, samma helg är det också julöppning i byn, välkommen!

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP