30 juli 2014

Vindstrappa och platsbyggd bänk

Vår vindstrappa är inte alls klar än men jag tänkte visa några bilder när projektet nu är halvvägs. Så här såg det ut någon gång i april när vi hade klätt in trappstommen med den gamla tvillingspontade originalpanelen.


Jag har målat halva trappan med Ottossons linoljefärg. Slutstrykningen är inte gjord än men vi blandar antagligen till en grå nyans liknande den som vi har målat det stora skåpet i vår hall med.


Den gamla soffdelen som vi byggde som bänk kortade vi av lite. Christian gillar att pilla med att zinka hörn och liknande trots att fogningen blev på ett osynligt ställe. En komplett gammal möbel skulle vi inte kapa sönder men eftersom den här redan saknade mer än hälften av sin ursprungsform tyckte vi att det var okej. (I vår butik har vi en liknande liten soff/sängdel ifall det är någon som är intresserad av att bygga en liknande lösning.)


Den väggfasta bänken på sin plats. Jag byggde ett lock av en gammal skiva med en nött och färgburkspatinerad yta som vi tillsvidare inte kommer att måla. Tvillingsponten med den gamla färgen rör vi inte heller, jag har bara dragit på ett tunt lager med linolja för att binda eventuella färgflagor.


Den här delen av trappan har vi klätt in med nybeställd panel gjord enligt den gamla modellen. Förstås har jag redan spikat väggen full med diverse plock trots att trappan är långt ifrån färdig. Vi har också öppnat upp hålet till vinden och fått in mera ljus. Det betyder också att det kommer att dra in mera kyla till hösten om vi inte får byggt och isolerat klart en del på vinden, så vi behöver nog snart sätta i en högre byggväxel. Varje vår tänker vi att "i sommar skall vi minsann bygga"och varje sommar inser vi att det händer så mycket annat, att det är den period då vi får minst gjort. Hösten – då skall vi bygga...

4 kommentarer:

Lantliga drömmar sa...

Så snyggt det blir, och härligt med mer ljus! Ljus gör susen för själen! :)
Vi hade tänkt flytta in efter sommaren, men med denhär farten blir det nog kanske först efter nästa sommar... Suck och stön :)
Byggkraft och -tid till er!

dana sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
LIVS LYST sa...

Dette blir sååå fint!
Og dere er så dyktige.
Morsomt med veggen med alle tingene på. Hihi. Jeg må le. Skjønner godt at du blir ivrig.

Juliane sa...

Hej Aja!

Vi dricker lördagskaffe i sängen och pratar om trappan vi ska göra i vårt hem, ett gammalt hus från 1910. Jag visade min man bilder på ert hus på Pinterest och försökte hitta fler bilder just på trappan här på bloggen men lyckades inte. Det vore spännande att få se några fler detaljer och få veta lite mer om hur ni byggde den.

Varma hälsningar norrut,

Juliane

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP