27 oktober 2014

Baccy Packs

Driftiga Fredrik Petrusson i Umeå som tidigare har gett ut Bakugnsboken, medverkat i svenska TV4-programmet Uppfinnarna och hälsat på oss i Purmo har ett nytt projekt på gång, Baccy Packs, en miljövänligt producerad ryggsäck i hög kvalité.

Sådana här fina ryggsäckar som kan gå i arv från generation till generation känns mycket vettigare att köpa än flera billiga som fort går sönder och ofta har en dålig produktionsprocess.
För att kunna starta produktionen i större skala har Fredrik tagit hjälp av Kickstarter. Köp en egen snygg Baccy och var med och stöd projektet, klicka här!


26 oktober 2014

Bloggträff

I går var det bloggträff i Jakobstad på After Eight, initiativet kom från Facebookgruppen Finlandssvenska bloggare, samtidigt ordnades träffar i Vasa, Åbo och Helsingfors. Det var många nya ansikten och bloggar att bekanta sig med. Titta in på facebookgruppen och bli medlem för att se bilder och hitta nya bloggar att läsa!

Gårdagens deltagare från höger: 
Ellen • Sofia • Janina • Sandra • Carolina • Monia • Elin • Minna • Kristine • CarroCindy • Felicia • Sandra • Anna • JosefinaRosanna • Annika • Aja • Elin (fattas på bilden).


När jag skulle iväg till bloggtäffen startade inte bilen och jag hamnade att söka reda på startkablar för att få igång den, man får oftast många extra upplevelser på köpet när man kör en gammal bil. När jag skulle ta mig hem igen fick jag starthjälp av Anna. Vi har alltid lite extra kläder i bilen för man vet aldrig vad som kan hända och hur länge en bilresa kan räcka. För någon vecka sen när jag körde började det sticka i mitt ben och plötsligt såg jag rök pysa ut, jag bromsade och körde in till sidan och insåg att sätesvärmaren hade bränt hål på tyget...

22 oktober 2014

Täta fönster

Med gamla fönster och dörrar i huset har vi en naturlig ventilation men under vintern kan det börja dra lite kallt om man inte tätar dem bra. Det finns många sätt att fästa och täta gamla innerfönster på, vi har använt oss av lite olika sätt. Till exempel yllegarn, tidigare har vi bara snurrat ihop garnet men jag fick tips om att virka garnet istället och det blev väldigt bra. Beroende på hur tjocka springor man vill täta kan man virka med en eller två trådar. I vår butik har vi några härvor av gammalt tjockt yllegarn som ännu luktar får, det är det samma som jag har använt.


I det längsta undviker vi allt vad plast heter i huset men eftersom vi hittade massor med funktionsduglig silikonlist på ett parti gamla fönster har vi återanvänt dem på vissa fönster. Här är vindsfönster som har glasats och kittas på väg för montering. 


Det börjar bli kallt med enkla glasrutor! Jag har bara lyckats göra fem fönsterbågar i sommar så det återstår en hel del men vi siktar på att få allrummet på vindsvåningen varm så fort som möjligt så vi får ett rum att måla i. Det blir bättre än att hålla till i köket där jag målar för tillfället...


Kvällstid pysslar jag också på med att slut-täta en del fönster med fönsterpapper, det är ett förklistrat matt papper på rulle som man fuktar i vatten och klistrar över springor. 

Det är en hel del arbete med gamla fönster men jag skulle aldrig byta till nya, jag njuter ju av utsikten varje dag!

15 oktober 2014

Passa ihop

Jag odlar ideér här och där, i luften, på burk och i glasflaska. Så tycker jag det är oerhört roligt att pussla ihop lock i annat material än föremålet som locket täcker.


Till exempel passade den här kopparkrukan som kork till den gamla glasflaskan.


Att bygga ihop föremål som inte från början hört ihop är en kul lek liksom att fylla hål med föremål som passar perfekt ihop. Se nu på träägget och käpphandtaget i oljeflaskan, perfekt passform.

11 oktober 2014

Nytt bohag

De senaste dagarna har jag plockat ur en fullproppad bil med saker från ett 60-tals hem.
Det är mycket att sortera och butikens förvaringsytor är inte så stora så det är inte så lätt att få plats med allt, men fort hittar också många saker ett nytt hem.


Jag brukar dela upp sakerna och fotografera till vår FB-sida och Instagram. Det här är ett väldigt smidigt sätt att presentera lite fler saker på en gång än att fotografera allt skilt för sig och sätta in i webshopen vilket är oerhört tidskrävande. Det här är också att måla fram en viss sorts känsla.


In i alla kappsäckar och lådor brukar vi sätta småsakerna och de blir sällan fotograferade varken för webshopen eller på en större bild där de ändå inte syns. Nu har vi till exempel en hel del plåtprodukter och många gamla glasburkar i butiken. Vi har öppet året om, tisdagar kl. 14-19 och lördagar 10-14, välkommen att titta in!

06 oktober 2014

Skåp och bilsäten

Idag hälsade jag på Husmor Anna som bor i ett underbart hemtrevligt hus och satsar på en ekologisk livsstil, tyvärr glömde jag kameran hemma men kika in på hennes blogg för inspiration. Hon tipsade mig om ett hus som skall säljas och uthus som skall tömmas så jag köpte en hel del saker på hemvägen. Det blev grejer till butiken som ännu är i bilen men sakerna på bilden följde med hem till oss. Vackra fönster att bygga skåpdörrar av, skåp till Lisas hörna, korgen med sin blåa färg passar i vår hall och stolen var gratis.


Till pojkarnas rum köpte jag de här gamla bilsätena. Speglar, penslar och skyltar tycks jag aldrig få nog av. Hyllan, som skall få ny färg, tänker jag också att kommer att passa fint i ett barnrum.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP