05 januari 2015

Det ljusnar!

Så härligt det är med ljuset som återvänder!


Jag och Lisa tog en sparktur i de många minusgraderna.Gnistrande vackert.


Så har det ju varit jul! En traditionell sådan med julbön, dans kring granen, julsånger, julklappar, mat och träffar med familj och släkt.


Julgröt som i år blev mannagrynsgröt eftersom vi glömt att köpa risgryn.Under jullovet träffade vi också många vänner, här är Malin, Joanna och Johanna i Joannas ljusterapeutiska glasveranda.

Här hälsade vi på familjen Eklund, Marias hår blåser friskt till tonerna av Carolas Invincible.


Mera musik blev det i lördags vid Kulturhuset Scala i Nykarleby. En underbar gammal nedlagd biograf som ännu visade film när jag var barn. Nu ägs det vackra huset av Juthbacka teaterförening. Överst på bilden ser ni RIME, Christian med sina vänner och bandmedlemmar Micki, Matti och Daniel. Framför Lisas hörlurar ser ni skymten av huvudartisterna Bullock Hearts, deras låt Bells & Whistles har ni kanske hört på radio den senaste tiden. Förutom deras musik så gillar jag verkligen den snygga grafiska helhet de byggt upp kring bandet.


Tänkte inte på att fotografera biografen i vinterstormen men här hittade jag en gammal bild från nykarlebyvyer.nu, huset ser nästan likadant ut än idag, åtminstone originalskylten hänger kvar. Släng aldrig gamla skyltar, förstör inte gamla hus, det är så fint att stiga in i historia.

4 kommentarer:

Maarit sa...

Låter som ni har haft ett härligt jullov:)

Unknown sa...

Tycker mig se en gammal bekant i vardagsrummet. Är det månne Hämeen Kalustajan lilla söta Gaselli-kalusto, den där lilla lädersfotöljen.

Textil och sånt sa...

Så mysigt och fint ni haft, och så vackra vinterbilder!
Birgitta

Flickan på landet sa...

Stämningsfulla bilder :)

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP