16 januari 2015

Vindsvåningen

Vi har egentligen inte visat så mycket bilder från vindsvåningen för att det inte har funnits så mycket att se annat än en härva av möbler, packlådor och byggmaterial. Nu försöker vi röja fram byggyta så vi till att börja med får barnrummen och allrummet färdigt. Holger har börjat speedheatra bort tjocka lager färg från den dörr som skall leda till hans rum.


Till höger är den ännu inplastade trappuppgången och i allrummet har vi börjat sätta panel på väggarna. Två stora fönster skall byggas in i väggen och bli till ett grunt väggskåp för alla mina vackra dammsamlande prylar. 


I andra sidan av allrummet har vi satt in dubbla pardörrar till vårt sovrum och den enkla dörren leder till barnens avdelning.


Här skall det byggas fyra barnrum och ett lekloft, ännu är det förstås mycket kvar att göra med hyvel och spånsug mitt i rummet och fullt med material. I rummet längst till höger håller vi på med tonårsrummet som skall färdigställa först, för tillfället är taket och väggarna panelade och nästa steg är att sätta in ett plankgolv.Jag fortsätter också med att färdigställa vindens innerfönster. Jag sågar itu gamla ruttna fönsterbågar och tar vara på det vackra gamla glaset. Det känns lite hårt att såga sönder dem men vissa beslag och trädelar sparar vi.


Glaset skärs till i rätt storlek, gammalt glas är svårare att skära i än nytt men med en skärare av bra kvalité och olja går det bra.


Kittningen och målningen gör jag i köket, snart är fyra stycken nya fönster klara, bara två varv färg till så...

8 kommentarer:

skrivstilsbloggaren sa...

Roligt att titta in i er vindsvåning :)! Glädje önskar jag er mitt i allt damm, träflisor, bakom fönster och dörrar! Kram!!

Lantliga drömmar sa...

Så kul att få en bygguppdatering! Det blir nog super det där, och så skönt sen den dagen när det är klart! (Om det nu någonsin blir det, det finns ju alltid något att ändra eller tillägga...)
Fyra fönster klara, bara resten kvar då...! :) Men en skön känsla iaf när något får prickas av från att-göra-listan!
Jag har några fönster som jag måste kitta om nu i en pardörr, och har ingen aning om hur jag ska gå tillväga, likaså ska jag skära till några gamla fönsterrutor också, får nog komma på kurs hos dig misstänker jag ;)

Skön helg till er!

Anna Neah sa...

Älskar att läsa om allt ni gör i ert hus. Hur gjorde ni med isoleringen på vinden? Vi har två råvindar i den gamla skola vi bor i och jag skulle bli jätteglad att få reda på hur ni tänkte/gjorde. Isolering är en jungel och jag vill i möjligaste mån göra det med naturliga material och undvika plast.

Durable Goods NY sa...

love your pictures and words about your restoration. I restore historic wooden boats and houses in the new york area and use the same infared heater. I love that you describe in full your work. Thank you for a great blog!!!!

www.urbanboatworks.com
www.durablegoods/wordpress.com

Kråkans Palats sa...

Ni är ju fantastiskt duktiga! Kommer bli superfint :)

Ninette sa...

Wow, så fint ni fixar! Det är så härligt när man har gjort klart ett fönster - jag håller själv på och renoverar alla våra fönster i huset, och är väl ungefär halvvägs och alltid när jag börjar känns det trögt, men när man är klar och fönstren ser ut som på nedersta bilden så är det liksom värt det! Jag köpte en speedheater när vi började renovera och maken höll på att dimpa när han hörde vad den kostade! själv tyckte jag den var ett fynd (ca 100 euro billigare än vad den kostar på t ex byggnadsapoteket), och med tiden har den verkligen sparat in hur mycket pengar som helst då vi kan återanvända alla dörrar och lister och fönster som vi har här hemma. Skulle aldrig ha orkat ta till vara allt om jag inte hade haft en speedheater!

Vad fint ni får det på er vindsvåning!

klipposfia sa...

Heja heja friskt humör!!! roligt då barnen själva kan ta del i det som ska bli deras:) Tsemppiä vänner så blir det så bra så!!!

Heidi sa...

Hej! Ramlade precis in på din blogg här och såg att ni tog bort färg på en dörr. Det har vi oxå gjort med en sådan maskin. Ni har säkert full koll på detta men det hade inte vi så jag vill bara berätta våra erfarenheter så att ni inte gör samma misstag som oss. Vi grundmålade dörren med en vattenbaserad färg och sedan målade vi oxå slutfärgen med en vattenbaserad färg. Det skulle vi inte gjort eftersom färgen började krackelera pga att den värmemaskinen fick förmodligen gammal linolja att tränga fram så vi skulle ha målat med en oljebaserat istället. Bara ett tips men det har ni säkert redan tänkt på:)
Med vänlig hälsning, Heidi

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP