02 mars 2015

Bygglov

Veckan som gick hade barnen sportlov och vi hade bestämt oss för att sätta i en högre byggväxel och sätta all tid på att färdigställa Holgers rum. Han hjälpte oss med att ta hand om Lisa och laga mat, Algot fick vara på läger och Pär och Bo fick sova vid villan med faffa så vi fick faktiskt arbetet att gå framåt. Vi har alltså byggt, byggt, målat och målat och inte varit ute överhuvudtaget.


När vi började på hade vi hunnit sätta panel på väggarna och i taket och Christian satte igång med att hyvla de gamla golvplankorna, de andra golven vi har satt in i huset har vi hyvlat bara underifrån men Holgers önskemål var ett slätt trägolv så då agerade vi därefter. Eftersom vi valde att lämna en stockvägg synlig skurade och drevade jag den med lindrev.


Vi har såpskurat golvet och målat väggarna med linoljefärg. Stockväggen grundmålade vi med Auros väggfärg och målade ett varv till med linoljefärg. Egentligen tycker jag det passar bättre med en mattare yta på stockväggar men det var enklast att använda sig av samma färg som panelväggen för att få samma nyans (på bilden ser de förstås helt olika ut) och jag tycker ändå att slutresultatet på stockväggen blev väldigt bra.


Väggfärgerna har vi valt utgående från tapeten från Photowall som jag skall visa mera bilder av senare.


Vi har också fixat till möbler i dåligt skick.


Nu är alla väggar och golv klara, golv- och taklisterna är målade och Christian håller på med fönstersmygarna så snart blir det inflyttning.


Förstås har vi börjat inreda väggarna redan... återkommer med flera bilder när allt är klart.

7 kommentarer:

Husmor Anna sa...

Härlig! Vad ni har kämppat! Spännande att se resultatet :)

TIDSTJUVEN.com sa...

Åh, så spännande. Ni är så duktiga som fixar så mycket helt själva! :) Heja heja.

Camilla sa...

Men oj! Vilka fina foton man kan ta även av "renovering"... Önskar jag hade tänkt på det när vi renoverade för x antal år sedan, men då hade iofs mitt fotointresse tagit fart än... :)

Lantliga drömmar sa...

Så skönt att ni fått tid att bygga ordentligt, och super ser det ju ut att bli! Härligt när Holger sen får flytta in - det är både han och ni värda! :)

Lantliga drömmar sa...

Svarade annars på din fråga i mitt eget kommentarsfält :)

Min lantliga dröm sa...

Ni är så duktiga och kunniga, kommer bli superfint! Efter att ha läst och sett flera gånger om Speedheater här på bloggen har jag själv inhandlat en häromdagen och idag prövat den på en pall som ska renoveras. Super! Tack för introduktionen :)

Ha det gott!
Kram Ulrika

Malin sa...

Fint blir det, jag ser fram emot att se bilderna på slutresultatet också! Heja heja!

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP