23 september 2015

Självhushållning i praktiken

I förra veckan körde jag till Vasa på bokrelease, Maria Österåkers nya bok Självhushållning i praktiken har just kommit ut! Samtidigt fick vi höra Frank föreläsa, bonden från Danmark som man kan se i tv-programmet hundra procent bonde. 


Här är boken, den är riktigt tjock och härlig att hålla i.


Jag har ännu bara bläddrat och läst lite här och där men den här boken blir perfekt höst- och vinterläsning. Den är omfattande med många ämnen, allt från att flytta och bygga hus, växthus och kompost. Man kan läsa om skogsbruk och jordbruk men också bär, bin och svampar. Djurhållning, slakt, kött- och mjölkprodukter har egna kapitel, dessutom hittar man också kosmetikarecept i boken.
Jag hade helt glömt bort att den gång vi hälsade på hemma hos Maria och Jenk och gjorde äppelmust också blev ett kapitel. Vi drack faktiskt nyligen upp den sista musten eftersom jag i misstag hade dragit ur kontakten till vår frysbox på vinden...


Layouten är tilltalande, illustrationerna fina och lätta att ta till sig där det handlar om ritningar på olika byggprojekt. Patrica Rodas bilder är stämningsfulla, skönt vardagliga och vackra fast det ibland handlar om tarmar och liknande. Bilderna är många, det finns flera steg-för-steg instruktioner och tips. En bok för alla där ambitionsnivån ställs av dig själv, hur som helst tror jag man inte kan låta bli att prova på något nytt efter att ha läst boken och det finns minsann att välja på!

Inga kommentarer:

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP