21 januari 2015

Gamla dokument

När jag bläddrade igenom mina dokumentsamlingar och sökte efter en lapp plockade jag samtidigt ihop några högar och fotograferade. Dokument som för ens tankar på intressanta sidospår. Telegram med kärleksmeddelanden. Inbjudning till jordfästning av en dotter. Krigstida brev mellan Madeline Raoul och Ivan. Bankböcker och kvitton. Två kvinnors brevväxling om deras idealman August Strindberg. Formuleringsmallar, recept, almanackor och dagböcker, reklamblad och rabattkuponger. En hel del livshandlingar, sådant som nästan nuförtiden bara sköts digitalt. Nog är det mera liv i det man kan hålla i.



16 januari 2015

Vindsvåningen





Vi har egentligen inte visat så mycket bilder från vindsvåningen för att det inte har funnits så mycket att se annat än en härva av möbler, packlådor och byggmaterial. Nu försöker vi röja fram byggyta så vi till att börja med får barnrummen och allrummet färdigt. Holger har börjat speedheatra bort tjocka lager färg från den dörr som skall leda till hans rum.


Till höger är den ännu inplastade trappuppgången och i allrummet har vi börjat sätta panel på väggarna. Två stora fönster skall byggas in i väggen och bli till ett grunt väggskåp för alla mina vackra dammsamlande prylar. 


I andra sidan av allrummet har vi satt in dubbla pardörrar till vårt sovrum och den enkla dörren leder till barnens avdelning.


Här skall det byggas fyra barnrum och ett lekloft, ännu är det förstås mycket kvar att göra med hyvel och spånsug mitt i rummet och fullt med material. I rummet längst till höger håller vi på med tonårsrummet som skall färdigställa först, för tillfället är taket och väggarna panelade och nästa steg är att sätta in ett plankgolv.



Jag fortsätter också med att färdigställa vindens innerfönster. Jag sågar itu gamla ruttna fönsterbågar och tar vara på det vackra gamla glaset. Det känns lite hårt att såga sönder dem men vissa beslag och trädelar sparar vi.


Glaset skärs till i rätt storlek, gammalt glas är svårare att skära i än nytt men med en skärare av bra kvalité och olja går det bra.


Kittningen och målningen gör jag i köket, snart är fyra stycken nya fönster klara, bara två varv färg till så...

11 januari 2015

Pål Lexus Lund

Det här är vår katt Pål. Han flyttade hem till oss efter ett mycket impulsivt beslut från min sida. Det är jag som har varit allergiproppen i vårt hus och bestämt att det inte blir husdjur hos oss. Efter att ha haft besvärlig astma som barn har jag inte vågat tänka tanken på att ha en katt då jag har allergireagerat på vissa katter men inte på andra. Men så såg jag den här katten på findit. Jag som aldrig ens brukar se bilder på katter, de har alltid flimrat obemärkt förbi, reagerade och tänkte "det var en ovanligt snygg katt" så jag sa på skoj åt Christian om vi skulle skaffa en katt. Så från att en dag ha varit säker på att vi inte skall ha något husdjur blev vi plötsligt kattägare. Vi hämtade hem honom i hemlighet några dagar innan jul och överraskade barnen.


Se så fint han också passar in i inredningen! Han är väldigt sällskapsintresserad men bara jag tvättar händerna efter att ha rört kissemissen så går det faktiskt bra men det känns lite tidigt att helt ropa hurra. Tyvärr insåg vi att flera av våra vänner är ordentliga kattallergiker och det är ju trist. Jag kan också vara lite orolig för om vi kan utveckla kattallergi hos barnen eftersom de kanske kan ha fått de anlagen från mig. Berätta gärna om ni har sådana erfarenheter.


Men visst tycker barnen att det är spännande och roligt med en ny kramgo och trogen kompis!

05 januari 2015

Det ljusnar!

Så härligt det är med ljuset som återvänder!


Jag och Lisa tog en sparktur i de många minusgraderna.



Gnistrande vackert.


Så har det ju varit jul! En traditionell sådan med julbön, dans kring granen, julsånger, julklappar, mat och träffar med familj och släkt.


Julgröt som i år blev mannagrynsgröt eftersom vi glömt att köpa risgryn.



Under jullovet träffade vi också många vänner, här är Malin, Joanna och Johanna i Joannas ljusterapeutiska glasveranda.





Här hälsade vi på familjen Eklund, Marias hår blåser friskt till tonerna av Carolas Invincible.


Mera musik blev det i lördags vid Kulturhuset Scala i Nykarleby. En underbar gammal nedlagd biograf som ännu visade film när jag var barn. Nu ägs det vackra huset av Juthbacka teaterförening. Överst på bilden ser ni RIME, Christian med sina vänner och bandmedlemmar Micki, Matti och Daniel. Framför Lisas hörlurar ser ni skymten av huvudartisterna Bullock Hearts, deras låt Bells & Whistles har ni kanske hört på radio den senaste tiden. Förutom deras musik så gillar jag verkligen den snygga grafiska helhet de byggt upp kring bandet.


Tänkte inte på att fotografera biografen i vinterstormen men här hittade jag en gammal bild från nykarlebyvyer.nu, huset ser nästan likadant ut än idag, åtminstone originalskylten hänger kvar. Släng aldrig gamla skyltar, förstör inte gamla hus, det är så fint att stiga in i historia.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP