23 januari 2016

Vad hände sen egentligen?

Nu är det länge sedan jag har skrivit om Lundagård-butiken och någon kanske undrar vad vi riktigt sysslar med. För ett tag sedan tog vi några nya bilder till hemsidan, vi ville matcha vår klädsel till det vi säljer. För att överlag göra vardagsarbetet lite roligare har vi hittat på olika karaktärer åt oss. Låt mig presentera Siv Schön, Bjelke Lager, Irma Alm och Wåge Hage. Ett trevligt gäng med säregna egenskaper. När något krånglar eller vi kråtar på med alltför tunga möbler brukar vi ha roligt åt vad Siv och Irma ställer till med.

Jag skall visa mer bilder från vår fotografering i ett annat inlägg men tänkte göra en tillbakablick i det här inlägget och berätta lite om hur vi jobbar och visa några oarrangerade vardagsbilder.


För snart tre år sedan blev Mia och Hans våra kompanjoner, det kan ni läsa mera om här. Vi trivs väldigt bra tillsammans och det har varit värdefullt att kunna dela på arbetet.


Hans och Christians miner talar sitt språk efter en lång fotograferingsdag på Lundagård men positionen illustrerar också verkligheten en aning, de är mer bakgrundsfigurer och arbetar med annat till vardags. Det är jag och Mia som i huvudsak jobbar i butiken medan Christian rycker in då det behövs och Hans håller koll på siffror och staplar.


Herrarna ser nog till att ha roligt också!


När vi för snart tre år sedan på våren slog oss ihop hände också två andra viktiga saker, våra barn föddes, Lisa och Ezra. Det har varit viktigt för oss att få vara hemma med barnen när de är små och därför har vi medvetet valt att arbeta så lite som möjligt. Vi har också allihopa mycket annat på gång så vi försöker sträva efter att hitta en balans i det hela och då har arbetstiden för mig och Mia prioriterats ner för en tid. 


Vi har också barnen med oss i arbetet ibland. Man kan ju inte påstå att vi är så effektiva sådana gånger men väldigt praktiskt är det ändå att vi har barn i samma ålder, då sker allt på lika villkor. 


Barnen har förstås också sällskap av varandra.


Det finns mycket att sortera.


Med små hjälpredor kan vissa saker lätt försvinna. Spikar, kulor, nycklar och knappar har en tendens att intressera och hittas sedan på de mest konstiga ställen.


Vad annat sysslar vi med då? Jo, vi beställer och packar upp en hel del nya varor, mest beslag och linoljefärg och svarar på många mail. (Vi bjuder säkert på en del skratt alldeles kostnadsfritt till våra finska kunder tack vare våra haltande finskakunskaper.)


Vi söker också alltid efter gamla föremål och möbler. Det är inget glamouröst och rent arbete att damma fram gammalt bråte från vindar och uthus men alltid roligt att se vad man stöter på för saker, människor och historier. Sedan packar vi bilen eller kärran full för att börja sortera i butiken.


Det kommer in och åker ut mycket saker hela tiden. De skall tvättas, putsas, kanske fixas, fotograferas och mätas innan de hamnar till försäljning så därför är vårt kontor mellan varven i katastrofal oordning.


Det finns också bättre dagar med mer ordning.


När vi har fått in nya saker brukar vi göra en snabb sortering enligt färg eller stil och fotografera bilder för att visa vad som kommit in, bilderna postar vi på Instagram och Facebook. Verkligheten bakom de här bilderna är att de är mycket snabbt ”ihopslängda”, ofta har vi väder, vind och mörker kommande emot oss och behöver få in sakerna fort under tak.


Så finns det kalla dagar, när lås fryser och fönster ändå skall packas och möbler flyttas. Då kan man tänka att man är Siv och Irma.


På sommaren är det helt klart enklare att packa försändelser.


Större möbelförsändelser skickas ibland men det dagliga arbetet med att packa beställningar från webshopen är det som tar mest tid i anspråk. 


På våren har vi ordnat gårdsdagar med bland annat rödmyllekokning.


Några Loppisrace har det också blivit.I augusti har vi deltagit i Juthbackamarknaden.


Vi har som sagt medvetet valt att inte växa så snabbt just nu. I medeltal med våra gemensamma arbetsinsatser har vi ungefär kommit upp i en heltidstjänst. Det betyder att det inte har skett så stor utveckling och att vi ibland inte hunnit uppdatera vår webshop korrekt osv. Men vi ser fram emot de kommande åren, Lisa har just börjat halvtid på dagis och det kommer en tid när vi inte har småbarn mera. Vi arbetar vidare i lagom takt för att så småningom öka och ta itu med många av de intressanta planer och idéer vi har, för de tar aldrig slut!


Vi får se vad Siv, Bjelke, Irma och Wåge hittar på i framtiden!

10 kommentarer:

Sabina sa...

Imponerade ändå! Inte helt lätt att få ihop vardagen med jobb, hemmaliv och barn! Lycka till med allt i framtiden! Bra att det finns folk som tar vara på andras "skräp" som blir någons "skatter" ;-) Måste ju komma själva ut till Purmo någon gång, men här rullar det bara på också! Pigment såg jag på en bild, ska lägga det på minnet!!!

maria sa...

Härligt inlägg. Ni är så fina både till utsidan och insidan!

maria sa...

Härligt inlägg. Ni är så fina både till utsidan och insidan!

Älfgärdet sa...

Det är alltid så otroligt inspirerande att se era inlägg! Allting är alltid så lockande, fint o genomtänkt ��

...C o w R o a d... sa...

I always love all your pictures and your 'uppdateringar'! :-)

Rebecka sa...

Vilket roligt och intressant inlägg!

Anonym sa...

Jag säger som Maria; ett härligt inlägg!
Lycka till med era framtidsplaner!

Meis Ideis sa...

You look fantastic!!!

Textil och sånt sa...

Man blir ju så himla sugen att hälsa på! Det verkar så spännande hos er. Kul att ta del av.

Madeleine sa...

Åh klart man vill hälsa på! Lycka till

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP