30 mars 2016

Publicera mera!

I dag hade jag en rolig dag med Maria, vi pratade bland annat om jobb, idéer och andlighet. Dessutom fotograferade vi också några bilder inför hennes kommande bok "Publicera mera", läs hennes blogg så missar du inte allt intressant som händer på Flemmingsbacken. 




28 mars 2016

Påskhelgsbilder

Årets påskhelg närmar sig slutet, i början hade jag kamerabatteriet laddat så hann få några bilder men sen glömdes dokumenterandet bort. Förutom påskgubbs- och gummsvandring har det varit kyrkbesök och villabesök. Vi har firat vår trettonåring som har fått flytta in i ett eget rum på vinden som i sin tur har gjort att vi har fått fixa om hans gamla rum till musikrum. I nästa inlägg skall ni få se lite mera bilder från de rummen men här kommer nu först några bilder från påskhelgen.













16 mars 2016

Now and then

Förra veckan hade vi en intressant och lärorik workshop i skolan med Paul Bevan, dragare för MA Fashion Photography i London. Förutom föreläsningar så delades vi in i olika grupper och fick tre modellfotograferingstider per grupp. Veckans tema var "now and then" och fotograferingarna skedde både utomhus och i studio.


Det var första gången jag fotograferade i en studio och eftersom jag inte är den mest teknikintresserade så kommer det nog att ta ett tag innan jag har koll på alla inställningar och möjligheter som faktiskt finns.


Innan workshopen hade jag fått i uppdrag att samla ihop kläder till modellerna. Tanken var att vi skulle utgå från vintagekläder.




Jag satte ihop några olika klädförslag, det mesta plockade jag ur min och Lundagårds garderob kompletterat med några loppisinköp och sen lånade vi ytterligare några plagg från Nada Nord.



Du kan göra skillnad nu genom att klä dig i för att påverka sen. Så valde jag att tolka temat "now and then". Lekfullhet och glädje var något jag ville ta fasta på och genom det uppmuntra människor att reflektera över sin klädkonsumtion och klädidentitet. Att klä sig i använda kläder är att iklä sig en historia, man blir en historiebärare och adderar dessutom sin egen berättelse och identitet. 


När jag började hade jag huvudet fullt av idéer men sedan insåg jag att det inte var det lättaste att omforma allt och få ut det resultat jag visionerat fram, dels på grund av tidsbrist, dels på grund av begränsade tekniska kunskaper. Men framförallt insåg jag hur jag enkelriktat utvecklat det egna bildtänket genom att så länge ha arbetat med bilder och kanske främst produktbilder. Att helt koppla om och försöka kommunicera från en annan nivå, med en annan utgångspunkt, det blir en utmaning som jag intresserat skall gräva ner mig mera i. 


Från det färgsprakande fortsatte vi med jakttema.












Från rävjakten rakt in i dockleken!








  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP