02 juni 2009

Dassflytt


Vi har vackra kyrkobyggnader tvärs över vägen som grannhus, för tillfället är de under renovering. Taket plockades bort på utedasset som syns på bilden uppe till höger och Christian kom hem och berättade att huset skall rivas med grävmaskin. Det kunde vi inte tänka oss, huset måste räddas!

Att dasset inte är timrat och ställvis ganska ruttet bekymrade oss inte. Vi tycker helt enkelt om det, fina fungerande dörrar med kammarlås, rymligt och en väldigt snygg takvinkel. Perfekt som ett blivande redskapsskjul efter lite upprustning.
Den nedre delen av dasset var ointressant :) och plockades därför bort. Vi förstärkte golvet underifrån så det skulle gå att lyfta och kapade av den nedre delen.Här fästs lyftlinor.

Tadaa, och huset lyfts i luften......och placeras på bilen.


Transportsträckan var lite under en kilometer.

Huset på plats vid vårt bygge. Någon grund hann vi inte förbereda eftersom huset skulle bort genast för att inte rivas. Nu står det mitt på gården och väntar på att få en stengrund, när det blir av har vi ingen aning om, vi hade inte heller någon aning om att vi skulle få ta hand om kyrkdasset!

19 kommentarer:

Anonym sa...

Vad roligt! Det är så charmigt med hus med historia.

Galleri MochB sa...

Gillar ert sätt att ta tillvara allt, och tom med ett dass :O) Vi har ett på västra sidan av uthuset som också är till salu ;O)

Lilla huset på prärien sa...

He, ha - vad kul med ett kyrkdass! Det kommer att bli perfekt, som du säger, till ett vedskjul eller ett förråd av något slag. Super!! Vad försigkomna ni är som bara flyttar det sådär. Är det inte dyrt att hyra sådan stor kran och få det flyttat eller?

Kram Jenny

Vekarus sa...

Jag antar att det är OK att kommentera på finska också, för då är det lite lättare: Vau, mikä tarina ja vielä kuvitettu sellainen. Ihania olette, kun pelastitte jälleen yhden rakennuksen!

Anonym sa...

Hihi, så kul!
Va fint ni har det i boden också! Borde komma på ett besök snart!:)

Grinden på glänt sa...

Det blir perfekt som redskapsskjul! Det ser fint ut i boden också!! Ha det bra!

Hanna sa...

Coolt :)

Lantliga drömmar sa...

Ni är roliga ni! :)
Väldigt praktiskt med förråd, kan mna aldrig få för mycket av, och så ska det ju vara många olika byggnader på en riktig bondgårdstomt!

Gnistrande snö sa...

Jag är så grymt impad av er energi och alla härliga projekt ni tar er an. Man blir verkligen inspirerad när man kikar in i denna underbara blogg :-)

Vilken tur att ni tar hand om kyrkdasset, vilken liten pärla det är med ljuvliga proportioner :-)

Anonym sa...

ni är bara för coola, OCh ide´rika OCH handlingskraftiga!! Impad! Det kommer att bli superfint!

Och nu vill jag oxå hälsa på i er fina bod! snyggt det blivit där!

Parolan asema sa...

Mahtavaa kun pelastitte pienenkin rakennuksen, olisi se ollut sääli repiä moinen matalaksi. Ja upeita aarteita teillä myymälässä, voi kun pääsisi käymään!

klipposfia sa...

Vad passar sig bättre än ett gammalt kyrkdass hos er:) Det är bara så NI! och man får aldrig för mycket av uthus.....väntar på att få tillfälle att komma över och kolla in er utebod! Ha d bra!

vita zara sa...

Hej
Vad roligt att ni tog till vara på det gamla dasset, jag känner igen mig i er.
Kolla på min blogg ljuskronor och nostalgi så förstår ni varför.
Kram Zara.

minsysterochjag sa...

Såå spännande! Ni är verkligen inte rädda för att göra okonventionella saker, flytta ett utedass, häftigt. Det kommer att bli en supercharmig redskapsbod.
/ Hanna

Frida sa...

ni är så roliga. Nu har ni köpt er ännu ett hus ju. Har läst tillbaka lite i er blogg om att ni köpt och sålt hus till olika prisklasser.....Det handlar om att kunna se möjligheter är det inte det man brukat säga!!!

Lufolkan sa...

Hurraa!! Ännu ett hus räddat från förstörelse! Blir glad varje gång man ser det hända, må det då vara allt från kyrkdass till större hus. :-) Kommer att bli perfekt som redskapsskjul! Vi har oxå ett sånt, men i timmerformat nedplockat i föusi. Ett framtida projekt...

Angående mitt förra inlägg; Ursäkta mitt virrvarr! Vet inte hur jag missat det du skrev, men nu förstår jag i alla fall hur det ligger till. :-)

Krisses hantverk sa...

Ni är så effektiva! Många tänker "vad synd, det där borde nån ha tagit tillvara" , ni gör slag i saken, inget velande hit och dit... Det är därför ni får så otroligt mycket gjort hela tiden. Härligt!!!

vita zara sa...

Hej.
Tack för kommentaren. Jo ni har rätt, det blir fint, men det tar tid.
Vad kul med någon som förstår, och vad roligt det är att ni tar tillvara på gamla hus.
Var ligger ert ställe i Finland, det är väl långt bort från mig i norra Sverige antar jag.
Så det är väl ingen risk att man kan åka dit, till butiken, allt sånt är roligare att se i verkligheten.
Kram Zara

Ulrika sa...

Åh va roligt att ni räddade den. Fin är den ;)

Kram, Ulrika

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP