10 juli 2011

LOPPISRACET

Efter en fullpackad vecka kommer nu äntligen ett inlägg om loppisracet!Vid fyratiden började försäljarna utanför butiken plocka upp sina saker.
Klockan sex var det smockfullt med folk överallt.
Vädret var varmt och fint alla tre dagarna. Efter första dagen ringde räddningsverket mig och berättade att vi behöver en räddningsplan och utmärkta parkeringar ifall det ordnas igen följande år. Det håller jag med om!

Visste att det var mycket folk på väg men trodde att det skulle bli lite mera utspritt när området där försäljarna fanns var inom en 20 km radie. Uppenbarligen blev det ändå trafikstockning på väg in till byn och runt de ställen där det fanns flest försäljare.
Kaffe klockan tio. Man blev uppenbart lite stirrig efter den första dagens rusch.
Själv hann jag inte besöka så många försäljare, här är småplock från några ställen.
Skall återkomma med bilder på det jag köpte som till största del bestod av färgglada saker.
Allt på traktorkärran hade blivit sålt första dagen, här hade försäljarna bara lite kvar av sådant som blivit framsatt på torsdagen.
Glasspaus!
Sofies vintagekläder
var populära.
Sabina
vid sitt fina klaffbord med många saker som väntade på en ny ägare.
Jaana
som också har en butik i Larsmo hade plockat med en hel del fina saker!
Jag hade gett Hanna den förskräckliga uppgiften att försöka räkna antalet besökare.
Det är ju omöjligt att säga exakt men åtminstone över tusen människor tog del av loppisracet.

Det var roligt att så många ville vara med och sälja och att så många besökte Purmo. Många positiva kommentarer hördes. Naturligtvis är det mycket som kan göras ännu bättre, detta var premiärår, välkommen igen nästa år!

Papper har skrivit en artikel om loppisracet, även Hanna, Sofie, Lina och Johanna har bloggat om racet.

10 kommentarer:

Vivianne sa...

Ååå vad jag är avis!! Det var lite långt att komma från Uppsala, men i nästa år skall jag försöka tajma resan till hemtrakterna så att vi kan vara med! Ni kan väl berätta i god tid vad det blir för datum!
Loppisarna här går ju inte av för hackor, men ibland är de lite för exploaterade, så att det blir svårt att fynda...

matilda sa...

jag var på onsdagen, det var verkligen massvis med folk. såg skymten av dig bakom kassan, men vi får nog ta en ny utflykt när det är mindre trängsel i butiken :)
jag fyndade en stadig utdragbar barnsäng i lillby (från 40-talet sa försäljaren) för 25€ och en gunghäst för 7€. mer än nöjd är jag, fast jag egentligen var och är ute efter en pinnsoffa. den får vi hitta nån annanstans :)
ett helt hurja evenemang! tack för det purmo :)

Teres sa...

Blir galet sugen på att spana runt efter skatter jag me´. Ser ut att ha varit väldigt trivamt.

Ullakon Aarteet sa...

Hei,

kävin ja kivaa oli, tulen sitten Juthbackassa teidän osastolle ja sanon, että tässä minä nyt olen ;-)

Hyvää kesää sinnekin ja tervetuloa elokuussa meidän kylän 1700-luvun markkinoille... sielläkin muuten voisi olla teidän osasto... tällä hetkellä on yli 100 käsityöläistä ympäri maata tulossa...

från denna dag sa...

Loppisracet var verkligen lyckat, vilken stämmning alltså! Men kan förstå att ni var lite trötta efter det var färdigt :)
Träffade flera från samma by jag bor i, och alla var vi överens om att det verkligen var värt att köra från Solf till purmo för loppisracet! :) Dessutom var alla överens om att det borde finnas mera loppisrace, borde prova liknande i Solf också.. Men tack för titten i purmo, hel mysigt!

//Ulrika

Cika sa...

Oj, vad det ser härligt ut! Var på väg till Purmo under racet, men med barn & familj blir det ju inte alltid som man tänker sig..Hoppas att samma jippo blir av nästa sommar igen! /Cika

RBW sa...

Kyllä oli hyvin järjestetty tilaisuus,minulla on jo 25vuoden kokemus kaikenlaisista myyntitapahtumista ja YKSI PARHAISTA MISSÄ OLEN OLLUT MUKANA.-Kiitos Aja&Co todella paljon.

RBW sa...

Rautanaulakko on jemmassa sulle.JA ON SULLA HYVÄ NÄKÖ,kun huomasit sen siitä kuvan tavarasatsista!

Come again secondhand sa...

Sv; Ja, jag såg en liten skymt av dej bakom kassan, men du hade så fullt upp att jag kände att det inte riktigt var läge att komma fram och prata. TACK för ett välordnat loppis race! det var så himla trevligt och mysigt! Och så otroligt fint ni har det på lundagård! KRAM!

Casa e Cose sa...

Ah dar skulle jag har varit och letat efter kastruller och stolar och byraer och vad vet jag men gammalt ar ofta mycket finare om inte sa kan det bli med ett litet lyft!

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP