16 september 2011

Fyndiga garderobenEftersom färg och form intresserar mig är det naturligt att intresset också förutom i inredning avspeglar sig i de kläder som jag och familjen använder. Därför har jag nu gjort en ny kategori som jag kallar "fyndiga garderoben" där jag tänkte visa er hur man kan klä sig roligt, billigt och snyggt på samma gång. När det kommer till accessoarer visar jag lika gärna granna burkar och lampor som smycken.

Tröja: Minimani, 4,90 €.
Kjol: Loppis i Smedsby, 1 €.
Halsband: Bloppis i Vasa, 1 €.
Bricka: Beställdes för ca 5 år sedan med ett eget tyg från en bricktillverkare i Sverige.
Mugg: Loppis i Terjärv, 1,5 €.
Glas:
Loppis i Gnosjö, Sverige, 10 kronor för alla.
Många klädesplagg i vår familj är köpta i andra hand, kläder som vi har fått eller sådant jag sytt.
Förutom att det är ekonomiskt och ekologiskt att köpa kläder second hand är det en mycket roligare utmaning att få till bra kombinationer än klädbutikernas färdigserverade förslag.

Då vi flyttade från landet till stan när jag gick på åttan, 1993, hade jag Pingstkyrkans fyndkällare på gångavstånd, det var där mitt loppisintresse startade. På den tiden, Lewis 501-eran, då talade man inte högt om sina loppisbesök och Pingstkällarfynd, men inombords bar jag dem med stolthet, favoritfyndet från källaren var en gul, brun och beige-bredrandig polotröja från 70-talet.
Klänning: Nada Nord, 2 €.
Hantel: Sommarloppis i Kristinestad, 2,50 €.
Kaffekopp: Måndagstorg i Jakobstad, 1,5 €.
Plåtburk: Juthbackamarknaden, 4 €.
Flottör: Auktion i Nordanå, minns inte riktigt, men kanske 5 €.
Skor: En av bybornas gamla ungdomsskor som jag köpte av hennes svärdotter på loppis i Jakobstad för 10 €.Hatt: Uff i Tammerfors, 10 €.
Yllejacka: Loppis i Smedsby, 7,50 €.
Blommig tunika: Loppis i Purmogården, 1,50 €.

Byxor: Sydde jag själv år 2003.
Läderhandskar: Nada Nord, 1 €.
Skor: Köpte jag 1996 vid Drängstugans loppis i Purmo för 10 mark, första gången jag var på "friasresa" till Purmo.

Skorna har blivit flitigt använda, klackarna har jag bytt en gång och nu är det dags för dragkedjsbyte.
Cykel: Den var på väg till ekorosk, vi tog hand om den istället.
Sist ett svar till Johanna som skrev:
"Härliga bilder och så snygg du är för att ha fött en drös med härliga pojkar. Vad gör du för att hålla dig i trim, tränar du eller tänker på vad du äter?
Tycker att du ska börja med dagens outfit..."

Det här inlägget tangerar ju lite dagens outfit, men jag har lite svårt att koppla mig själv till det ordet så det fick bli "fyndiga garderoben" istället.

De fyra barnen och vårt husbyggande har nog på ett naturligt sätt sett till att jag hålls igång. Jag gör inget medvetet alls för att "hålla mig i trim", har inte varit på ett gym sedan det obligatoriska besöket på nian. Gillar inte gymnastikgrupper, det känns för förutsägbart och styrt för mig, dessutom har jag otroligt dålig koordination så jag skulle aldrig hänga med och göra bort mig totalt. Då plockar jag hellre byggmaterial på gården, jag tror egentligen att jag är ganska stark i förhållande till min kroppsbyggnad men någon som har sämre kondition än mig hittar man nog inte.

Jag sitter mycket vid datorn, äter alldeles för mycket godis och borde säkert röra på mig mera, är ju över trettio nu och kan inte sitta med benen i en kringla en timme utan att det sen är svårt att röra på sig igen. Kanske jag ändå med det höga och effektiva livstempot lyckas bränna kalorier, inte vet jag.

Äter alltid massor med morgonmål men sen kanske jag inte äter förrän på kvällen eftersom jag inte hunnit innan, eller så är jag mitt uppe i något roligt så jag glömmer bort att äta. Jag vet, man skall inte leka med sånt. Jag försöker bättra mig. Annars dricker jag bara vatten, mycket vatten, ibland te eller saft om det är någon som trugar riktigt mycket.

22 kommentarer:

Parolan asema sa...

Upeita vaatekokonaisuuksia, teet kyllä upeita löytöjä! Viimeinen on niin lemppari, ehkä kun tuo sinapinkeltainen nyt puhuttelee ja kovaa :) Olet kyllä niin super-simpsakan muotoinen, kirpputorien vaatetarjonta vuosikymmenien takaakin on kuin tehty sulle :)

MrsUniversum sa...

En verkligt bra idé med "fyndiga garderoben" - recyclade kläder. Själv tycker jag också om färg och form också men intresset för kläder är trots det inte stort. Kunde man ha snickarbyxor till allt vore det bra resonerar jag :-) Så olika är vi människor.
Men gillar ditt inlägg mycket!

Lantlig längtan sa...

Vad kul med denhär nya kategorin "fyndiga gaderoben" som du påbörjat. Ska bli intressant att följa! Tycker du har jätte bra smak och öga för detaljer både när det gäller inredning och kläder...
Du lyckas alltid att kombinera allt så snyggt.
Brukar själv också tycka att det känns bra när man hittar sån´t som går att återanvända. För mej brukar det ofta sluta med en kombination av gammalt och nytt... men jag borde nog ta mej mer tid att leta efter gamla saker och kläder, de sprider en charmig och speciell känsla som jag tycker om :)
Ha det bra!

maria sa...

Ååhh, vad jag diggeli diggar din stil....du är bara så tjusig!! och vilka kort, tänk att ideérna inte tar slut för dej!

Anonym sa...

Du är verkligen vacker. Det med motion och mat o.s.v. som så många och också jag tänker på, så verkar det så att du helt enkelt följer din egen rytm, utan att desto mera lägga energi på det. Och det tycks fungera ypperligt.

sabinamaa sa...

Jättesnyggt! :)

katarina sa...

Gillar kategorin, såklart.

CowRoad sa...

That blue dress is amazing but this of course because your body is amazing! Great clothes and great pictures, once again!
I've borrowed a book from the library on Photoshop (I have CS4)and your pictures are my example: love them! :-)

Nordingården sa...

Ja, du är ju bara för läcker! På både ut och insida! Det gäller dig själv såsom ditt hus!!!! Mari.

Hannasvirrvarr sa...

Snygga kombinationer och snygga bilder. Tolv poäng av tio! ;)

Flickan på landet sa...

Vilken bra idé. jättekul att läsa och se dina outfits ;)Din stil passar dej heelt perfekt!!
Ha en skön helg!!

Katrine {Magifabrikk} sa...

Jeg fant akkurat bloggen din, her likte jeg me:) Fine klær!

Sofie sa...

detta är fyndig och rolig läsning. så gillar jag förstås dina bilder!
den blå kjolen har jag också hållit i, men den är avsevärt mer passande till dig:)
kram och tack för senst!
s

The Rosegarden in Malevik sa...

haha,,,,,måste säga att jag GILLAR din blogg :)
å missa inte.....

S
A
T
U
R
D
A
Y


S
H
O
W

O
F
F

VÄLKOMMEN :)
Håkan

linnea-maria sa...

Åh vilket underbart inlägg!! Dina kläder är jättefina och du har komponerat ihop dem så snyggt! Du har ett öga för det som är vackert, sånt som många andra bara skulle springa förbi. Du har fin figur och jag tror nog det beror på att du håller igång ;)
Kram

Hanna Karlzon sa...

Men du, vilken härlig blogg du har! Och snygga kläder! :)

Juanita sa...

Härlig idé m fyndiga garderoben! Du har alltid klätt dig snyggt, på ditt eget idérika sätt :) Tack för att du delar med dig av dina tankar o idéer! Kram

färgtrappan/m-l sa...

Åh så härliga bilder! Massor av energi i dem :)

Designe sa...

Såå snygga bilder och snyggt matchat med saker och kläder!:) Kul grej med fyndiga garderoben! Fint och personligt! Kram

Lantliga drömmar sa...

Härliga du! :) Vilken rolig tanke med "fyndiga garderoben", skall bli kul att följa med vad du hittar på! Den blå klänningen är ju helt underbar!!

Franka sa...

Clever girl - clever closet!

♥ Franka

Anonym sa...

Tack för ditt svar!

Du är nog byggd lite som mig då. Äter alldeles för mycket godis gör jag också och glömmer bort att äta allt för ofta trots att jag älskar mat. Tycker att det är kul att laga mat det gör jag, men när det är på tvång som det till vardags ofta är gillar jag inte.

Kul att du tog åt dig och börjar med "fyndiga garderoben". Nästa gång jag går förbi en second hand tänker jag gå in och se om man kan hitta några fyndiga fynd. Du är en stor inspiration ska du veta!

Sköt om dig! /Johanna

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP