20 mars 2012

Sött och nött


I går fick jag en fin bok på posten, Sött och nött som är skriven av Karin Erlandsson.Jag trodde att boken helt och hållet var en receptbok men blev positivt överraskad över de sidor där Karin berättar om hur mycket roligare det är att servera bakverken på matchande, billigt fyndade fat. Hon delar med sig av sina lopptorgsupplevelser och jag känner plötsligt väldigt igen mig, sitter och ler och nickar då jag läser boken från början till slut.

Hon förmedlar på ett roligt sätt allt som kan hända på loppisrundor och skriver om de förväntningar man har som loppisentusiast, något som inte går att jämföra med att handla i vanliga butiker där man hittar allt och inget oväntat. Ibland är inköpen av underordnad betydelse och det är den totala loppisfullkomlighetsupplevelsen man minns.

"Nej, loppisshopping ska vara överraskning, religiösa tanter som nästan skamset frågar om två euro är okej, högar av lump som ingen rört sen seklets mitt och möjligheter som bara är mina."
Boken är väldigt färgglad och de vackra bilderna är fotograferade av Jonas Edsvik. Jag är inte den som bakar i första taget och inte heller den som köper kokböcker, om de inte är vackra och väldigt billiga på loppis förstås. Nu när jag fick en alldeles ny bakbok skall jag säkert testa ett eller annat recept, de verkar enkla att röra ihop av sådant man har hemma, men innehåller någon rolig tvist, basilikarulltårta låter ju onekligen lite spännande!

5 kommentarer:

Casa of Mia sa...

Ser ut som en väldigt trevlig bok:)

verkstaden verstas sa...

Fina färger! :)

Skumpa och Spaljé sa...

Ja det låter spännande...kram Helena.

linnea-maria sa...

Vilka roliga recept. Det där kexchoklad receptet med fluff låter ju smaskens! Kram /Therese

oversettelse sa...

Ser ut som en bok som jag inte bör läsa...

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP