02 april 2012

Stativet PEER


Det här är mitt favoritstativ PEER som jag envisas med att använda trots att det glider iväg ibland med benen, det hände för ett tag sedan vilket resulterade i att hela kameran föll i golvet och objektivet gick sönder.Jag har förstås tappat objektiv i golvet förr och tur i oturen så lyckades Christian montera lös en del från vårt gamla söndriga objektiv (den som spar han har) och fäste den på det nya söndriga objektivet så det faktiskt började fungera!
Så nu kan jag fotografera igen, tjoho! Men nu inbillar jag mig att bilderna är lite sämre och suddigare, finns det någon kamerakännare som vet om också kamerahuset kan ta skada av en smäll? Eller är det så att det antingen fungerar eller inte eller finns det något "mellanläge" där något inuti kameran eller objektivet kan vara skadat men kameran lyckas ändå leverera något så när?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Såg på discovery att kikare och objektiv tillverkas i totalt(?) dammfria miljöer. Kanske du har damm i objektivet/på någon lins nu?

Sommarfågel sa...

Hej! Visst kan kameran leverera trots att något är skadat antingen i kamerahuset eller objektivet. Tex. kanske objektivet läcker in ljus? Då blir ju inte skärpan den samma längre. Låna någon annans objektiv och kolla om kamerahuset är ok. Lycka till!

Carita Liljendahl sa...

Är ingen kamerakännare men har som reporter på lokaltidning fotograferat med rätt många olika kameror. De är ju utsatta för slit-och-släng, och nog kan något därinne ta skada då man tappar kameran. Vi hade en som ibland funkade hur bra som helst, men ibland såg man en lös del som föll in där i mitten och då fick man ju inget fokus alls.
Hoppas problemet löser sig!

Kamomilla sa...

Spelar ingen roll vad du tappar i golvet- är det fråga om kameror så är det nog stor risk att det går åt pipan. Det är fråga om känslig teknik och minsta smäll kan göra att fokuseringsmekanismen skadas i nåndera eller i värsta fall i båda.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP