19 november 2012

Tvillingspontad hall

Årets rum att färdigställa till den klassiska deadlinen julen, är hallen. Vi har reglat upp stockväggarna och spikat tvillingpärlspont, en variant som har två små "pärlor" per bräda, vi har kopierat modellen som fanns sedan gammalt i huset.

Byggarbetet avancerar inte så snabbt, men lite i taget. För någon vecka sedan tackade Christian ja till ett högstadielärarvikariat i metallslöjd för åtta olika grupper fram till jul så det blir inte så långvariga byggpass här hemma nu.

Dessutom har vi haft lite otur med att söndra saker den senaste tiden, ett vindsfönster här hemma och ett i butiken så jag har hamnat på lite extra glasande och kittande. Ribbfat (snygg Rörstrandsmodell) har fallit i golvet, ett gammalt timglas har krossats och igår lyckades Chrisitan söndra sin hornhinna då en spik flög rakt in i ögat. Ids inte publicera en bild på det blodsprängda hålet, det är ingen vacker syn. Hur som helst lär det läka av sig själv och vi är glada över att det inte var mitt i ögat spiken hamnade.


Panelen har vi grundmålat i en blågrå nyans, är inte ännu säker på slutstrykningsfärgen. Vi skall fortsätta med panelen runt skåpet (som innehåller elskåp) och på andra sidan hallen där vindstrappan skall byggas. 


Panelen är alltså smalare än vanlig pärlspontpanel men det är lite svårt att få uppfattning om storleken på bild. Vi har beställt den från Sundby cirkelsåg som vi gott kan rekommendera om man vill ha specialhyvlat virke. 

När vi har fått smygar och lister på plats kommer vi att bygga en bänk och en klädhylla som målas i samma färg som skåpet. Jag har samlat ihop gamla krokar av samma typ men lite olika ändå, de med träknoppar skall vi ha femton stycken av med namnetiketter under och trippelkrokarna kommer under hyllan.

Parentes ett: Inlägget är inte sponsorerat, skulle det vara så, är det något jag tydligt nämner, om inget nämns så kan ni alltid räkna med att det är på eget initiativ vi rekommenderar produkter/tjänster.

Parentes två: Vi har så mycket på gång hela tiden så jag prioriterar inte bloggläsning främst just nu och kommenterar inte i lika stor utsträckning som förr, men jag vill ändå säga TACK för alla kommentarer ni skriver, det är alltid roligt med respons av er!

11 kommentarer:

mia sa...

Den ser ut att passa perfekt i er hall. Den smala pärlsponten, alltså. Så ser jag fram emot att se er klädhylla!

Emma sa...

Vilket jobb! Snyggt som tusan så det är väl värt att vänta på :)

Sandra i sagarden sa...

Åh vad fint det blir!! :D ni får nästan lov att ha husvisning sedan så alla nyfikna bloggläsare ;)

Anonym sa...

Å, vad fint!

Det är smalrandigt dubbel pärlspont(som er) hos oss i farstun ca 1890 så vi tänkte ha det i den nybygda groventren också. Mörkt gråblå är den med svartblå trösklar, skurgolv.
Uppe däremot är pärlsponten bred, uppsatt samtidigt så vi fortsätter med skilda bredder per plan - när vi blir skumögda och gamla kan vi lokalisera oss panelvis. :-).

Anonym sa...

Snyggt med olika krokar i samma stil! / Stella igen.

linnea-maria sa...

Åh vilken vacker panel! Det ska bli intressant att se vad ni väljer för färg.
Jag använder alltid skyddsglasögon när jag snickrar och jobbar, har hört alldeles förmånga som har fått stickor i ögonen.
Min sambo hade tack och lov sina jättedyra skytteglasögon på sig en gång när en spik flög mot ögat och spräckte glasögonen.
Var rädd om er. Kram /Therese

my home is my castle sa...

hejsan får jag fråga hur han lyckades få en spik i ögat, jag är nämligen livrädd för verktyg som smäller och har tryck eller motor. :/ tror ju att det skall hända nåt sånt där men har alltid fått höra att inget kan hända.. suck. därför undrar jag? :) fint ni lagar, vi ska laga spont i köket snart.

Carolines vardagsliv sa...

Oj såå snyggt det blir!! Vi har just kirrat pärlspont i taket på vår övre våning! Skall bli så intressant att se ert slutresultat - som jag skrivit tidigare så skulle jag kunna flytta in till er när som helst; så snyggt alltsammans! Kram på dig*

Anonym sa...

Snyggt. Vi har tvillingpanel i taket. Vi fick vårt via ett litet snickeri i Kronoby, därifrån vi också beställde fingerpanel som vi behövde.

Lundagård sa...

my home is my castle: Faktiskt så använde han en alldeles vanlig hammare och spiken slant iväg vid slaget på något märkligt sätt så den hamnade rakt i ögat. För att ha byggt väldigt mycket med tryckluft och spikpistol under många år så är det ju lite lustigt att något sådant här händer med en vanlig hammare! Skyddsglasögon vore förstås bra i alla lägen men, men nog är det någon vi åtminstone slarvar med...

Mamsell Lufolk sa...

Äsch då, otäckt med skadat öga! Hoppas det läker snabbt. Det var ju inte första gången han får kämpa med ögonen vill jag minnas.

Blir intressant att se hallen sen, ser bra ut redan i detta skede.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP