19 mars 2013

Två gånger kavaj


Det finns inte så stort utbud av herrkläder på loppis men alltid hittar man något. Kavajer är ett sådant plagg som man lätt fyndar. Dyra är de att köpa nya men i andra hand får man oftast ett väldigt lite använt plagg till ett mycket förmånligt pris. (Eller en hel kostym som jag tidigare bloggade om här.) Den här gröna kavajen kostade 10 euro på FRK-loppis i Seinäjoki.


Den randiga bomullströjan hittade vi för 50 cent också i Seinäjoki. Hatten är superfarfars (Christians farfar).


En "efterlyst-fånge-inspirerad" bild, bara för att det var roligt.


Här är en annan kavaj som inköptes för fem euro från Missionsstugan i Jakobstad, hängslena för 50 cent är också därifrån. Rancher-skjortan är loppisinköpt för över tio år sedan.


Skiftnyckeln är en bild av flera från en serie med bilder fotograferade i Nybränn Cigarrlådfabrik från 1994 av Peter Wiklund. Det svartvita gamla fotografiet är en bild köpt från ett dödsbo i Stockholm.

12 kommentarer:

Mamsell Lufolk sa...

Snyggt, häftigt, roligt!

SMJP sa...

Hej! Ville bara tipsa om Återanvändningscentralen i Seinäjoki som är ett otroligt bra fyndställe. Där kostar kostym 1-2 euro och man kan fylla en plastkasse med kläder och det hela kostar typ 7 euro. Bara så att du vet om du inte varit där förut! :)

Lundagård sa...

SMJP: Tack för tipset och tror faktiskt att jag varit där, har bara gått på lopiis i Seinäjoki en enda gång men det var en bra tur!
Fin blogg du har!

Kaardemumma sa...

Olen melkoinen kirppishai itsekin mutta täytyy sanoa, että sulla on kyllä harvinaislaatuisen harjaantunut silmä, niin paljon hyviä löytöjä teet! Ja ihailen erityisesti sun kykyä yhdistellä värityylejä ja pintoja, homma ei ole ollenkaan helppo. Itse pohdiskelin postauksen verran juuri suhdettani ex-lempiväriin, kirkkaanpunaiseen - te saatte myös nuo pukeutumisen kirkkaat värit kumman hyvin sulautumaan kuitenkin hillittyyn sisustukseenne! Eli kokonaisuus näin blogissa vaikuttaa omalla vinkeällä tavalla kuitenkin kauniin johdonmukaiselta :). Kiitos silmänruoasta!

Annika sa...

Jag har alltid undrat om någon kallar på riktigt Seinäjoki för Östermyra, men troligen inte, om inte ens ni som bor där nära :D

Sandra i sagarden sa...

Wow vilken snärtig kavaj den där gröna!! :D och Kitti passar i den! Tummen upp för mer starka färger på folk! :)

maria sa...

så snygg den gröna kavajen är!

n o r d i n g å r d e n sa...

Ja ni är ju för häftiga båda två! Och den gröna färgen påå kavajen bara älskar jag!!! Har den på både tröjor, sjalar och skor! Kul att läsa om din uppväxt nedan!

Tanten på auktion sa...

snyggt! Gillar speciellt "fången"

Linnéa sa...

Aj, jestas, vad ni är kreativa hela tiden och verkar ha roligt. Varifrån får ni era ideer? Fina kläder för en spottstyver, inte illa. Och tack för många lässtunder.

Queen of Kammebornia sa...

Vilka snygga bilder! Och så härligt med en färgglad kavaj!

Miia sa...

Sulla on komea mies :) terkkuja!

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP