07 juni 2013

Humleutmaning!

Maria som skriver bloggen Lev mer på mindre utmanade oss att bygga Humlebon! Vi har inte ännu kommit oss för att fixa bostäder för humlor men däremot konstaterat att humlorna själva tycks ha byggt en hel del bon hos oss. De kryper in vid kvisttaket, i luftspalten mellan husets fasad och isolering.


De surrar på i huset rätt så ofta, jag gillar dem, de är ju runda och söta. Visst vill vi ha en miljö med humlor så hjälp nu alla humlor att hitta hem! Titta här hur ni bygger humlehus.

Titta också in en gång till i Marias blogg, där finns mycket läsvärt, förutom recept och inspirerande självhushållninstips så gillar jag verkligen Marias positiva livssyn och hennes tankar om hemmafruliv och kärleken till byn.

5 kommentarer:

maria sa...

På nåt konstigt vis blev jag väldigt sugen på dumle nu, min hjärna registrerade ett D istället för H...kom med i dumleutmaningen, vi försöker äta en påse varje dag! yes!

gorrhärlig färg här nedanför!

Anonym sa...

Humlor är såååå söta! Som om dom skulle ha tuvade blöjor på sig.

The Rosegarden in Malevik sa...

hihi,,,,, ja dumle å Humle :) eller var det tvärtom :)
hursom så e de viktigt att vi värnar om både bin å humlor..... de minskar krafigt varje år..
å missa nu inte.....

SATURDAY SHOW OFF

de e kul att vara med :)
VÄLKOMMEN
Håka

Ninette sa...

Vi har hållit på och fixat humlebon i flera veckor nu (har bara inte hunnit blogga om det), en av ungarna var så ledsen över alla humlor som dog plus att vi vill ha mer insekter till trädgården så det har varit ett härligt sommarpyssel tillsammans med barnen. Gillar verkligen Marias funderingar jag också!

Anonym sa...

Nämen, vilken fin bild på humlan :)

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP