04 november 2013

En svart Mini-Morris


En äldre man besökte vår butik en dag med en sådan här tjusig bil. Förutom gamla möbler och motorcyklar så renoverar han bilar.


Han ville inte vara med på bild själv men förevisade gärna sin lilla pärla.


Min första egna bil var en WW-bubbla och den här bilen väcker riktigt trevliga minnen då de påminner mycket om varandra. Förstås fanns det en hel del nackdelar, till exempel vintertid när jag skulle köra hundra kilometer för att hälsa på Christian, då var det minsann kallt och det gällde att sitta med isskrapan beredd hela tiden eftersom vindrutan isade fast hela tiden.

Jag är ändå väldigt förtjust i den här typen av bilar. Den här har elhissar installerade vilket förstås verkar lyxigt. Jag kan inget om bilar men kanske man till och med kunde få fixat till en sådan här gammal bil riktigt komfortabel, också för året runt bruk. Eller det kanske är ett brott om man frågar en bilrestaurerare. Hur som helst så är den väldigt snygg!

8 kommentarer:

Lev mer på mindre sa...

Min första bil var en röd Mini med blommiga bänkar. Nostalgi!

Merja sa...

Ihana Mini! Meillä on sellainen uudempi Mini vuodelta 2008, mutta tuollainen on kyllä paljon nostalgisempi :)

Viola_T sa...

Bilar och hus har vissa gemensamma nämnare då det gäller restaurering. Jag blir också glad över välbehållna gamla bilar utan att kunna något alls om dem, de är bara sköna att vila ögonen på och bakom bilen/huset finns en entusiast som vill något.

maria sa...

ah, tjusig alltså!! fast jag måste erkänna att jag gillar AC, bänkvärmare, automatväxlar och farthållare i min bil ;-)

FLAK sa...

Härligt att se..jag hade själv en mini 1000 men i bedrövligt bruksskick=)

Christina sa...

Mini morrisar har alltid haft en speciell plats i mitt hjärta.

Anonym sa...

Go´afton, visst är det med gamla bilar som med gamla hus att själen inte skall dödas. Vilken guldklimp till bil; varför var bilar från förr sååå mycket finare?! o. hus med för den delen ...

Anonym sa...

Oj en sån bil hade jag en gång i slutet av -80 talet oxå.. Men den hade dessutom delad sidoruta men kommer ej ihåg årsmodellen :)

Gunilla

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP