15 mars 2014

Platsbyggd trappa
Ni kanske undrar om vi helt har slutat bygga, nej, nej, men det går lite trögt på byggfronten eftersom Christian fortfarande efter ett år har problem med fotlederna och inte kan arbeta eller stå långa stunder. Lillasysters ankomst har förstås förändrat byggtakten och storebröderna skall ha sin tid så det hinns inte med så mycket byggande på kvällarna. Men med vårljuset börjar det klia extra mycket i byggnerverna.
Vi har nu börjat klä in vindstrappan med originalpanelen som fanns i husets hall.


Ytan är fin, silverblågrå i tonen så vi planerar att bara stryka ett tunt varv med linolja över den så bevaras den gamla färgen. I kväll har jag pluggat trappstegens skruvhål och spacklat ojämnheter med linoljespackel. Byggmaterialet vi använt är delvis gamla upphyvlade golvplankor. Den lilla sängdelen framför trappan köpte jag på auktion för två euro, vi skall fästa den i trappan och göra ett lock så får vi en liten bänk med förvaring.

3 kommentarer:

Janina sa...

Snyggt! Letar efter inspiration till den platsbyggda trappa som ska komma in i vårt bygge, så tack för den! Synd bara att gamla golvplank är svåra att få tag på... hur mycket man än annonserar efter på findit m.m.

Lantliga drömmar sa...

Så snyggt, och den gamla panelen är underbar!

Unelma maalla sa...

Alltså ni har tålamod, de e så fint att ni orkar renovera och använda återvinnings material och gamladags färger. Tummar för er! Har själv studerat det här med renovering av gammalt, er påminner mycke om skoltider. vi bor också i ett gammalt hus, men både de som bodde här förrut och lite vi också har använt sig av nyare material. Men älskar det här med gammla färger och dofter! Kmräver bara en del mera att söka fram material...

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP