04 mars 2014

Sportlovet

Förra veckan var sportlovsvecka, vädret var fantastiskt. Jag njöt av att räfsa löv, vi eldade skräp och jag började speedheatra en ytterdörr och göra andra typiska vårsysslor. I skogen har stenarna omringats med massor av vatten och blöta men roliga lekplatser har ploppat upp.


Vi gjorde en traditionell utflykt till sexsjön, skrinnade och grillade.


Glada miner, notera det alldeles snölösa landskapet i bakgrunden, lustig februarikontrast till isen.

6 kommentarer:

Lantliga drömmar sa...

Ja minsann, vädret har varit helt otroligt! Härligt ändå att ni fick möjlighet att fara på skridskoutflykt. Det är inte varje år man kan både skrinna och kratta löv samma vecka! :)

n o r d i n g å r d e n sa...

Åh vilken fin familj du har!!! Och du har otroliga bilder, sån känsla o liv i dem, räfsa på sportlovet låter ljuvligt!!!! :) Älskar den där pianohörnan du har i köket och så söt lilltjejen blev i den blå vintageklänningen!!!

Anonym sa...

Kul att se Sexjöbilder (med flinkas udde er villa),väcker barndomsminnen också hos mig.
Hälsning
Monika Östman

Helena Antfolk sa...

Hej! Även här väcks barndomsminnen av Seeksjärv... Fammos stuga har jag tillbringat massor av tid vid i Mörtviken och att skrinna på sjön på blankis var ju fantastiskt roligt. Och kakao och smörgås på stenarna mitt i sjön. Men det var inte ofta man kunde skrinna där, blank is utan för mycket snö på var det inte ofta. Tack för fina foton därifrån!

Anonym sa...

Varför har alla barnen inte hjälm...? Is är riktigt hårt mot ett barns huvud.

Lundagård sa...

Anonym: Naturligtvis är is hårt mot alla huvuden. Alla barnen hade hjälm när de skrinnade.

På mittersta bilden hade äldsta sonen lånat ut sin hjälm åt en av våra vänners yngre barn. Då skuffade han bara bort lite snö och tog det rätt så lugnt. När man är tretton år har tänker jag dessutom att man har en viss förmåga att skydda huvudet vid fall.

På sista bilden var skrinningen avslutad och två hade tagit av sig hjälmarna. Klart att sexåringen kunde ha halkat just de några metrarna han tog sig fram utan hjälm men i så fall borde man väl ha hjälm på dem hela tiden. :-)

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP