30 augusti 2014

Juthbackamarknaden

Årets Juthbackamarknad gick av stapeln i helgen. Vi sålde för femte året i rad och hade lite mindre saker med oss denna gång men utbudet på området räckte som vanligt gott och väl till i alla fall.


För- och efterarbetet är rätt så krävande men väl på plats är det roligt att träffa Juthbackamarknadsbekanta och alla andra.


Det kom regnskurar både på fredag och lördag men med lite plast så klarade vi oss rätt bra ändå trots att vi inte hade tak.


Varje år har det blivit mindre inköp för vår del, vi har allt vad vi behöver, men den här soffan från våra försäljningsgrannar kunde jag inte motstå. Jag gillar den enkla formen och att den är gjord i ett stycke och inte utdragbar som de flesta soffor/sängar är som man stöter på här i trakten. Den skall till att börja med fungera som barnsäng, sen blir den troligtvis soffa i vardagsrummet till jag har hunnit stoppa om två andra gamla soffor som kräver betydligt mera arbete.


Färgen sitter tillräckligt bra fast och därför kommer vi inte att måla sängen, dessutom har ytan snygga nötningar som skulle vara synd att måla över. Istället har vi skurat med linoljesåpa och satt lite trävax på vissa partier.

2 kommentarer:

Silvia sa...

Hur funkar det när man skurar med linoljesåpa? Tvättar man möbeln innan med vanligt vatten eller är det endast såpa och trasa som gäller?

Lundagård sa...

Silvia: Är möbeln smutsig kan man först förstås sopa och torka av det värsta till att börja med, sen brukar jag sätta såpa och vatten i ett kärl och skura en yta i taget med det och torka av en eller två gånger med bara våt trasa utan såpa. Såpan löser upp en hel del smuts så man kan hamna att torka några varv.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP