21 januari 2015

Gamla dokument

När jag bläddrade igenom mina dokumentsamlingar och sökte efter en lapp plockade jag samtidigt ihop några högar och fotograferade. Dokument som för ens tankar på intressanta sidospår. Telegram med kärleksmeddelanden. Inbjudning till jordfästning av en dotter. Krigstida brev mellan Madeline Raoul och Ivan. Bankböcker och kvitton. Två kvinnors brevväxling om deras idealman August Strindberg. Formuleringsmallar, recept, almanackor och dagböcker, reklamblad och rabattkuponger. En hel del livshandlingar, sådant som nästan nuförtiden bara sköts digitalt. Nog är det mera liv i det man kan hålla i.6 kommentarer:

Amanda sa...

Det översta med "Telegram" bannern var så fint! Tänk om skulle få såna fina brev med snigelpost istället för all opersonlig email :)

skrivstilsbloggaren sa...

Oj, va ja gillar de här bilderna! Och framför allt de verkliga häften, papper och böcker som du plockat, sorterat och delat med dig av! Ett stort I LIKE! Keks-reseptet, små dagboksanteckningar anno dazumal. På den tiden var en lite skrivbok värdefull :)! Kram!

Kråkans Palats sa...

Så underbara!

Anonym sa...

Ååå, det är så inspirerande att följa din blogg! Är själv född i Pietarsaari 1964, men flyttade till Sverige som 6-månaders bäbis. Har ingen kontakt med Finland, båda föräldrarna är nu bortgångna. Morföräldrarna bodde i Karhusaari.

Den i särklass bästa bloggen!

Sandra -vardagsflow sa...

Villen samling!! Med husköpet fick vi en gammal ritning över vårt uthus, och en bunt köpebrev och papper om arvegods gällande det här huset. Intressant men mycket svårläst ;)

tommy sa...

spännande =)

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP