21 april 2015

Tonårsrummet

Äntligen har Holger fått flytta in i sitt rum! Vi började bygga på vinden redan i höstas. Ifjol fick jag också en förfrågan från Photowall om vi ville göra ett bloggsamarbete. Det kom väldigt lämpligt med tanke på att Holger ville ha något annat på väggarna än stänkmålade ytor eller medaljongtapeter. Så vi tackade ja, surfade in på deras sidor och började titta på alla fina tapeter från Photowall. Och oj så mycket det finns att välja på, först föll valet på den här tapeten men efter ett tags funderande beställde vi Paris Street Map.


Den här tapeten går man inte obemärkt förbi. De flesta som kommer in i rummet och får höra att det är Paris söker efter Eiffeltornet. Sen kan man orientera sig vidare och hitta en massa roliga hus, detaljer och göra en rolig fantasiresa på samma gång.


Tapeten var väldigt lätt att tapetsera eftersom man vid beställning skriver in väggens mått och får den levererad i en rulle med färdigt uppmätta våder med skär/klippmärken.


Vägg- och listfärger valde vi utgående från tapeten och där finns ju som ni ser en hel del färger och nyanser att välja på. Vi hittade två standardkulörer av Ottossons linoljefärger, Ljusgul och Italiensk grön umbra, som stämde bra överens med tapetfärgerna. Den gröna färgen är en blandning som vi hade sedan tidigare som jag ljusade upp en aning, troligtvis består den till största delen av Ardbeg Green. Golvet som är gammalt men hyvlat har vi skurat med linoljesåpa.


Vi har inte köpt något nytt till det här rummet utan all inredning är sådant vi har haft sedan tidigare, det mesta är loppis- och auktionsköp.


En lång men låg gammal verktygsback som jag skruvade hjul på fungerar som tidningsställ och passar bra under fönstret. Stolen är en gammal läderbänk från en bil. 


Skrivbordsskivan var söndrig men vi hade en gammal limträskiva som fick bli till en ny bordsskiva. Stolen hade ett smutsigt tyg som jag sprättade bort och klädde med en skarvad läderbit istället.


Sänglampan är gammal scenbelysning. Den stora grå kudden har jag sytt av ett grått ylletyg, den andra är virkad och den tredje sydd av restbitar av läder och jeans.

Ett av några barnrum är nu alltså klart och jag tror att det här är det mest färdiga rum vi har i huset med alla lister på plats. Nu är det bara att fortsätta med vindsvåningens barnrum nummer två.

13 kommentarer:

Lantliga drömmar sa...

Oj så snyggt det blev! Ett riktigt coolt tonårsrum!

Sara sa...

SÅ SNYGGT!

LINA sa...

jättefint! vad roligt att det är klart! kram, lina

Anonym sa...

Så fantastiskt fint! Vilken känsla du har.

Anonym sa...

Jättefint! Och vilken häftig tapet!

Anonym sa...

Oj vilket rum! Måste nog ha en supernöjd gosse nu. Kanske vi också måste börja fixa sonens rum eftersom han också börjar komma i tonåren och kanske vill ha det fräshare. Man blir inspirerad av er! Nina

Anonym sa...

Jättefint rum Holger e säkert stolt nu :) mvh Lena

Anonym sa...

Men åååå, Moa kommer att bli tokig i paristapeten (och allt annat)! Vi måste nog snart komma på besök! kram, m.

Anonym sa...

Så läckert!

Louise sa...

Fantastiskt snyggt, nu har ni målat in er i ett hörn med ett gäng barn till som vill ha det lika läckert =)

Malin sa...

URsnyggt, verkligen! (Nästa gång jag kommer till er ska jag leta upp var det var jag bodde när jag bodde i Paris.)

Juanita sa...

Sååå fint!!!!

Sabina sa...

Häftigt! Ni lyckas kombinera saker så otroligt snyggt! Gillar start den gröna nyansen på dörrkarmen! Det svåraste för oss hittills har varit färgerna, hoppas det klarnar vartefter… Ngn blå nyans i köket, fick frågan om färg på innerbågarna i fönstret av fönsterrenoveraren och var helt förvirrad. Omålat blev det. ;-) gillar och ser fram emot målandet, min terapitid!

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP