14 maj 2015

Gårdsdag med röd- och svartmylla

I fredags ställde vi till gårdsdag vid butiken och kokade en sats rödmylla på kvällen.


På lördagen fortsatte vi med en ny röd färgsats och en svart. Man kunde också provmåla med linoljefärg och testa att ta bort gammal målfärg med en Speedheater.


Min vän Kersti köpte svart färg till sitt hus och jag har hjälpt till att måla. Efter att hon ifjol målade sin bastubyggnad svart tyckte hon det blev så snyggt att hon också ville ha hela bostadshuset svart. Det blir riktigt vilsamt med en mörk färg på fasaden och smälter bra in i den grönskande trädgården. Det är en del tillställande att koka egen färg men svårt är det inte och enkel är den också att måla med. Vi använde samma recept som ifjol, ni hittar det längst ner i det här inlägget.

6 kommentarer:

Finaste mattan sa...

Tufft! : )

Pauliina sa...

Oj, kan du posta bild på den färdigmålade huset senare? Svart skulle jag också vilja ha men mannen har en annan åsikt. Kanske en bild skulle ändra den... ;)

Lantliga drömmar sa...

Kul! Blir också nyfiken på hur huset började se ut i svart, säkert riktigt snyggt!
...och mamma M har fart åpå :) Funderar lite vem hon härjar med ;)

BVT sa...

Vad använder ni för pigment till rödfärgen?

Har sett att Uula har en som heter Italianpunainen - är det ordet motsavarande det som på svenska kallas falurött även om pigmentet inte är från falun?

Sara sa...

Lärorikt, kan jag tänka!

Lundagård sa...

BVT: Vi har använt oss av Ottossons färgpigment "Engelskt Rött" som mest skall motsvara Falu Rödfärgs "Falu Ljusröd" tror också att Uulas "Italianpunainen" motsvarar de här två. Det som i folkmun kallas Falurött tänker jag att är en lite mörkare kulör, så som Falu Rödfärgs "Röd".

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP