07 augusti 2015

Talkodag vid Gammal-Forss

Gårdagens talkodag hos min syster inleddes på morgonen med att riva bord den liggande brädfodringen på ena gaveln. De gamla fasadbräderna hade många skarvar, panelen hade börjat bukta utåt och isoleringen bestod av alltför lite sågspån.


Väggarna isolerades med cellulosafiberskivor.


Talkoarbetare var vi i alla åldrar, allt från tonåringar till de som närmade sig åttio, som Ingegerd som skrapade fasad nästan hela dagen och fortsatte med fönster till sena kvällen, imponerande.


På andra sidan huset var det full fart hela dagen med att skrapa bort den gamla fasadfärgen.


I uthuset renoverades fönster. Evalis som är finsnickare på Elsa Möbel och hennes man Daniel gjorde ett superjobb med att byta nederstycket på åtta fönsterbågar.


En före-, mellan- och efterbild borde jag verkligen ha fotograferat av fönstren, för oj vilken förvandling ett gammalt fönster kan genomgå med rätt behandling, från gråsprucket-ruttet till bättre än nytt!


Så blev det skymning, fasaden på gaveln hann bli färdig och fönsterkarmarna på långsidan skrapade. Det hände mycket på en dag! Vi är så glada över alla som kom, trots lång väg. Bodil såg till att vi hade god mat under hela dagen, tack till er alla! Talkodagar är inspirerande, det är roligt att jobba sida vid sida för någon annan, man borde kanske starta en talko-pool!

4 kommentarer:

Viherrilli sa...

Kylläpä näyttää kivoilta talkoilta :)

Mirjam V. sa...

Fint, låter bra! :)

Sateenkaarentaa Riikka sa...

Vau mikä muutos :) Mikä väri on muuten kyseessä? Meillä olisi samanlainen projekti edessä ja tuo väriyhdistelmä sopisi meillekkin.

Riikka

Lundagård sa...

Riikka: Väri on Ottosonin pellavaöljymaali, Kittivalkoinen ja Ardbeg green.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP