15 oktober 2015

Byggrapport

Det var meningen att vi skulle ta oss an ett par ytterdörrar i riktigt dåligt skick men så hittade vi ett gammalt par i mycket bättre skick som jag nu har skrapat, slipat och skall måla. Salmiakdekorationen på de förra är verkligen fin men arbetet skulle bli så många gånger mer med dem.


De här dörrarna hade en flagnande ytfärg som var en rent nöje att skrapa bort och de undre färglagren sitter bra så det blir ett färglager på, troligtvis Ottossons Ardbeg Greeen.

Några spännande byggnyheter har vi egentligen inte att komma med, vi håller på med det vanliga som vi nu har gjort i över tio år, skär glas, kittar fönster och målar. Antalet som är kvar minskar i alla fall. Imponerande ändå tycker jag det är varje gång man skär bort en liten glasremsa och det faktiskt fungerar. Fast man har gjort hundratals snitt är varje nytt lite spännande för man vill inte slösa med gammalt glas.


Väggarna och taket i Algots rum på vinden är klara så nästa moment blir golv, smygar och lister.


I allrummet är det fönsterverkstad och takpanelsmålning på gång.


På utsidan började Christian spika ihop ett litet skjul eftersom vår gård är överfull av "saker som kan vara bra att ha när vi bygger" och vi behöver en vinterförvaring för allt. Jag ser verkligen fram emot en tid och hoppas den kommer också när vi kan börja planera och plantera trädgård istället för att flytta på brädhögar och plocka glasbitar av gårdsplanen från alla söndriga glasrutor som både vi och barnen "lekt" med.

1 kommentar:

Louise sa...

Oh vad kul att få se de "andra rummen" också! Gillar verkligen logistiken runt byggen, och särskilt långbyggen,för där lever man med och i allt. Tittar på gamla bilder och tycker att det är så häftigt, "sov vi verkligen i det rummet med bara vindpapp som innertak i tre år?" Sånt, virkeshögarna, stöket, grymt.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP